Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: Не обмисляме отлагане на изпитите

Вълчев: Не обмисляме отлагане на изпитите

Възможно е съкращаване на ваканциите.

"До днес имаме 12 неприсъствени дни заради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във варианта, в който няма да е достатъчно учебното време за пълноценно усвояване на материала. По всяка една дисциплина имаме 60% преподаване на нови знания и 40% затвърдяване на знания". Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред NOVA.

„Това, което правим с дистанционната форма на обучение, е да минимизираме загубите. Да използваме това време за упражнения и затвърждаване на материала. Оптимистично съм настроен, тъй като ми докладват, че над 90% от училищата още от понеделник ще стартират с различни форми на дистанционно обучение. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка. Надяваме се до вторник-сряда да обхванем почти всички деца”, обясни той.

„Всички училища правят организация на работата. Не обмисляме отлагане на изпитите. Мисля, че те са най-малкият ни проблем. Най-скорошното ни решение, което трябва да вземем, е за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до ограничаването й до почивните дни около Великден”, каза още Вълчев.

„Няма да се пишат отсъствия от първите дни. За нас остава предизвикателство обучението на тези деца, които са от семейства, в които липсва отношение към образованието. Трудно би било дистанционното обучение на най-малките ученици без участието на родителите. Те трябва да бъдат в електронна връзка с учителите, за да могат чрез тях тя да възлагат задачи на децата”, обясни министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега