Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успяват в училище

Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успяват в училище

Министърът участва в откриването на 12-та Национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”.

"От работата на преподавателите в началото на обучителния път зависи в най-голяма степен успехът на по-нататъшното образование". Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на 12-та Национална научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”.

Вълчев коментира още, че предизвикателствата, които водят до това положително развитие са две - ранното обхващане, задържане и приобщаване на децата в образователната система, чрез посещение детска градина и създаването на добро сътрудничество и разбирателство с родителите. Като актуални теми той посочи и обема от знания и възпитателната работа в училище.

Министър Вълчев се срещна и с представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“, които представиха свои иновативни практики и инициативи. Обсъден бе спадът на броя на студентите в страната като резултат от демографските фактори, заради достигането на връхната точка на масовизацията във висшето образование и на нерационалното търсене на дипломи, а не на знания.

В Русе Вълчев отбеляза значението както на спорта като част за образователния цикъл и изграждането на младите хора, така и на учителите и треньорите като най-важни фактори в този процес. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега