Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: Последен вариант е удължаване на учебната година през лятото

Вълчев: Последен вариант е удължаване на учебната година през лятото

"Единственото сигурно нещо е, че няма да има нулева учебна година".

Удължаването на учебната година през летните месеци ще е един от последните варианти. Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев, който отговаряше на въпроси на родители и учители за мерките в училищата в условията на пандемия.

В момента 40% от учениците се обучават дистанционно в резултат на решение на областните и общинските кризисни щабове. Отделно 5% от училищата са поискали и получили разрешение от него за онлайн обучение. В абсолютни стойности това означава, че общо 137 училища са преминали към обучение от разстояние в електронна среда. Най-много училища са преминали към онлайн обучение в областите София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Шумен и Русе. Паралелно с това обаче има 1 300 училища, в които няма регистрирани случаи на коронавирус. Тези данни, според Вълчев, правят диференцираният подход при преминаване в дистанционно обучение по-добрия.

„Няма вариант, който да няма негативи. През лятото обсъждахме различните варианти – избрахме вариант на превключване. Трябва да се ходи на училище, доколкото е разумно и ситуацията позволява. От друга страна не може да си позволим едни и същи ученици да стоят вкъщи до март месец“, заяви Вълчев. Просветният министър напомни, че ни предстои и грипна вълна през зимните месеци и тогава вероятно всички ще преминат на онлайн обучение.

Министърът обяви, че се обсъжда вече задължително носене на маски от учениците, когато са в клас, като и в момента някои училища въвеждат такава мярка. Според него маските трябва да са задължителни в час за учениците след IV клас. От думите на образователния министър стана ясно, че не се обмисля въвеждането на две дати за изпитите след VII клас, защото това създава неравнопоставеност. Възможно е отново да отпадне определен материал от изпита и това ще стане ясно до края на април.

"Единственото сигурно нещо е, че няма да има нулева учебна година", категоричен е Красимир Вълчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега