Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: Препоръчвам баловете да се проведат най-рано в края на юни

Вълчев: Препоръчвам баловете да се проведат най-рано в края на юни

Близо 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по Български език и литература в понеделник.

"Близо 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по Български език и литература в понеделник. Випускът е малко повече от 50 000, но като всяка година имаме малко, които не са подали заявления, може би ще го направят на по-късна сесия". Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред журналисти в горнооряховското село Поликраище.

Припомняме Ви, че във връзка с извънредната епидемична обстановка изпитите ще започнат с час по-късно от обикновено - в 9:00. В стаите е създадена организация така, че контактите между зрелостниците да са минимални. В общия случай в стандартната класна стая ще бъдат 10 деца на отстояние поне метър и половина.

Традиционно най-голямата част от дванадесетокласните са избрали да се явят на втора матура по Английски ези – около 11 000. На второ място в предпочитанията им е „Биология“. Като втори държавен зрелостен изпит „Математика“ са избрали едва 2 000 ученици. „Физика“ са избрали само 200 от зрелостниците, поясни Вълчев, цитиран от "Фокус".

"Баловете са едно емоционално изживяване за децата. Не самото тържество, а фактът, че са завършили един етап от живота си, натрупали са очаквания, инвестирали са средства и емоции. Те трябва да се състоят. Преди няколко седмици им препоръчах да изчакат. Още повече, че отложихме държавните зрелостни изпити с 12 дни. Според мен, баловете могат да се проведат през юни, юли или август", допълни още просветният министър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега