Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: Тази година в матурите нямаше спорни въпроси

Вълчев: Тази година в матурите нямаше спорни въпроси

МОН обмисля дистанционното обучение да залегне в образователната система.

На тазгодишните матури нямаше спорни въпроси. От 48 500 подадени заявления, на матурите са се явили 46 000 дванадесетокласници. Това обаче не е в следствие на коронавируса, а стандартно явление, наблюдавано и през миналите години. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред "Фокус". По думите му, 17 от абитуриентите тази година са били под карантина, като те ще се явят на държавен зрелостен изпит през есента.

В резултат от пандемията от коронавирус, в момента Министерство на образованието обмисля да отправи и три предложения на Народното събрание: за дистанционно обучение по време на грипни и дървени ваканции, едновременно дистанционно и присъствено обучение, както и за постоянни дистанционни часове.

"По време на грипните ваканции да може веднага да се превключва на режим на обучение в електронна среда така, че да нямаме загуба на учебно време. Учителят да може да преподава в реалната и виртуална класна стая. За това са нужни лаптоп, компютър във всяка класна стая. Ще предприемем действия за допълнително електронизиране. Третото ни е най-прогресивно – до 20% от часовете след 4. клас да могат да ги вземат в електронна среда – това е подходящо за училищата на двусменен режим", обясни Вълчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега