Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Влиза в сила директивата за борба с насилието над жени и домашното насилие

Влиза в сила директивата за борба с насилието над жени и домашното насилие

Новите правила са в помощ на жертвите специално в държавите членки, които все още не са криминализирали тези деяния. Държавите членки разполагат със срок до 14 юни 2027 г., за да транспонират директивата в националното си законодателство.

Влизат в сила първите по рода си правила на ЕС за борба с насилието над жени и домашното насилие. Този феномен засяга приблизително една трета от 228-те милиона жени в ЕС. Директивата инкриминира определени форми на насилие срещу жени, включително онлайн, и укрепва достъпа на жертвите до правосъдие, защита и подкрепа. 

Директивата има за цел да гарантира основните права на равно третиране и недискриминация между жените и мъжете.Новите правила ограничават насилието, основано на пола и забраняват гениталното осакатяване на жени, принудителните бракове и най-разпространените форми на кибернасилие, като например споделянето без съгласие на интимни изображения (включително дълбинни фалшификати), киберпреследването и кибертормоза. 

Новите правила са в помощ на жертвите специално в държавите членки, които все още не са криминализирали тези деяния. Държавите членки разполагат със срок до 14 юни 2027 г., за да транспонират директивата в националното си законодателство.

Вера Йоурова, заместник-председател, отговарящ за ценностите и прозрачността, заяви: „За първи път криминализираме кибернасилието, основано на пола, като например споделянето без съгласие на интимни изображения, включително дълбинни фалшификати, което е кошмар за много жени. Това насилие често е причината, поради която жените напускат обществения живот. Онлайн насилието е истинско насилие, а насилието срещу жени е ежедневен проблем.“
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега