Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внасяме 11 каси бира от ЕС, без да ни питат митничарите

Без ограничения за носене на пари в брой в Съюза
Внасяме 11 каси бира от ЕС, без да ни питат митничарите

Няма ограничения за това, което можете да купите и да вземете със себе си, когато пътувате между страни от ЕС, стига то да е за лична употреба, а не за препродажба. Всяка страна определя ориентировъчни количества за това дали алкохолът и тютюневите изделия са за лична употреба. Минималните количества, които са определени са 110 литра бира (около 11 каси), 90 л вино (от които не повече от 60 литра пенливо вино), 20 л подсилено вино (например порто или шери) и 10 л твърд алкохол, пише в. "Монитор".

Няма ограничения за това, което можете да купите и да вземете със себе си, когато пътувате между страни от ЕС, стига то да е за лична употреба, а не за препродажба. Всяка страна определя ориентировъчни количества за това дали алкохолът и тютюневите изделия са за лична употреба. Минималните количества, които са определени са 110 литра бира (около 11 каси), 90 л вино (от които не повече от 60 литра пенливо вино), 20 л подсилено вино (например порто или шери) и 10 л твърд алкохол, пише в. "Монитор".

Ако носите по-големи от тези количества, митничарите в съответната държава могат да ви зададат въпроси, за да проверят дали имате търговски намерения, обясниха вчера от Европейската комисия, откъдето съветват европейците за техните права в началото на активния летен сезон.За тютюневите изделия също има ориентировъчни количества за разграничаване на лична употреба от стопанска дейност. Минималните количества са 800 цигари 400 пурети, 200 пури и 1 кг тютюн.

В случай, че сте изкарали лятната си отпуска извън ЕС, когато се прибирате можете да внесете за лична употреба до 1 л твърд алкохол, 2 л литра подсилено или пенливо вино, 4 л непенливо вино и 16 л бира. Същото важи, ако пристигате от Англо-нормандските острови, Гибралтар, Канарските острови или други територии, където правилата на ЕС за ДДС и акцизите не се прилагат.Ако пътувате по въздух или по море, можете да донесете със себе си стоки, различни от алкохол и цигари на стойност не повече от 430 евро, а ако пътувате с автомобил, влак или по река или езеро - на стойност не повече от 300 евро.

Някои страни от ЕС прилагат по-ниска граница за пътници на възраст под 15 години, като тя не може да е по-ниска от 150 евро.Важно е да се знае, че е незаконно да внасяте в ЕС месо или млечни продукти дори и в малки количества, когато се връщате от повечето страни извън ЕС. Единствените изключения са Андора, Фарьорските острови, Гренландия, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Сан Марино и Швейцария.

Целта е да бъде защитен добитъкът в ЕС от болести по животните. Тези правила не важат при пренасянето на продукти от животински произход между страни от ЕС. Ако влизате или излизате от ЕС с 10 000 евро или повече в брой (или еквивалентна сума в друга валута), трябва да ги декларирате пред митническите власти. В рамките на ЕС по принцип няма ограничения за количеството пари в брой, което можете да носите със себе си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега