Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внимавайте с газовите бутилки!

Внимавайте с газовите бутилки!

Във връзка със зачестилите инциденти, предизвикани от газови бутилки, началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Бургас - комисар инж. Васил Василев, отправя обръщение за спазване на основни правила.

Във връзка със зачестилите инциденти, предизвикани от газови бутилки, началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Бургас - комисар инж. Васил Василев, отправя обръщение за спазване на основни правила. В него се казва:

"Уважаеми граждани на област Бургас,

От началото на годината до този момент в страната са възникнали 19 инцидента предизвикани от неправилно боравене с газови бутилки. Това е повод Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас отново да припомни основните правила за безопасна работа с газови уреди и да отправи апел за тяхното съблюдаване:

·        Използвайте само стандартни бутилки, уреди, съоръжения и елементи в инсталацията.

·        Своевременно извършвайте изискващите се технически прегледи.

·        Обръщайте внимание дали редуцир-вентилът на бутилката е подходящ за работното налягане на уреда и дали осигурява херметичност.

·        Не използвайте газови съоръжения и инсталации в помещения с под, разположен по-ниско от нивото на околния терен и не съхранявайте бутилки в такива помещения дори и те да са празни.

·        Проверявайте разглобяемите съединения на газови съоръжения и инсталации при работно налягане на газа с пенообразуващо вещество или с газсигнализатор най-малко веднъж на 3 месеца.

·        Не пълнете битовите и туристическите газови бутилки на колонки за зареждане на МПС.

·        Не поставяйте газовите бутилки близо до източник на топлина, както и на пряка слънчева светлина (опасно е стените на бутилката да се нагряват над 40 ºС). При нагряване, налягането на газта в бутилката се повишава и е възможно експлозивно пръсване на бутилката.

·        Не съхранявайте и не ползвайте пропан-бутан в помещения без вентилация. Пропан-бутанът е два пъти по-тежък от въздуха, за което е необходимо вентилационните отвори да бъдат в долната част на помещението.

·        Не оставяйте газови бутилки в банята, спалнята, мазето, тавана, коридора и стълбищната клетка, както и в близост до шахти и общи вентилационни канали. Когато продължителен период не ползвате бутилката, най-добре е тя да се съхранява на открито, хладно и сенчесто място по възможност в метален шкаф с отвори.

·        Не обръщайте бутилката надолу, предпазвайте я от удар, не я оставяйте в легнало състояние, не я търкаляйте.

·        Не проверявайте никога за евентуално изтичане на газ чрез поднасяне на открит пламък.

·        Не пушете, когато сменяте бутилката.

·        Не допускайте уредите, работещи на газ, да се използват от децата и не оставяйте сами децата в помещения с газови бутилки и уреди.

·        В никакъв случай не предприемайте опити за модифициране (приспособяване) на газовите уреди и не преливайте газ от една в друга бутилка.

·        Ако бутилката изпуска газ (специфичен мирис на чесън), веднага я изнесете навън, докато все още не се е образувала експлозивоопасна газова концентрация.

·        Затваряйте редуцир-вентила след изключване на газовия уред."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега