Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Воден дрон ще почиства отпадъците в акваторията на Поморие

Воден дрон ще почиства отпадъците в акваторията на Поморие

Дроновете оставят нулев въглероден отпечатък по време на работа и ще бъдат оборудвани допълнително със съответните сензори за събиране и съхранение чрез облачна услуга на онлайн портал на релевантна информация и данни.

Община Поморие ще закупи два високотехнологични водни дрона за събиране на плуващи на повърхността на водата отпадъци, като полиетиленови торби, битови пластмаси, изоставени хрилни мрежи и др. Това ще се случи в рамките на проект за намаляване на морските отпадъци.

Дроновете ще могат да откриват химикали във водата и ще събират данни за морската среда. По този начин ще бъде осъществено почистване и последващ мониторинг и управление на водите на трите целеви акватории по проекта, а именно: река Ахелой, Поморийското езеро и морската околна среда по бреговете на Черно море, вкл. двете пристанища в гр. Поморие. 

Дроновете оставят нулев въглероден отпечатък по време на работа и ще бъдат оборудвани допълнително със съответните сензори за събиране и съхранение чрез облачна услуга на онлайн портал на релевантна информация и данни. На база на събраната информация ще бъде изготвен анализ на състоянието и ще бъде разработена система за опазване на морската среда от земните източници на замърсяване от човешката дейност на целевата акватория по проекта.

Проектът предвижда още провеждането на две образователни  и една национална кампания за повишаване на осведомеността по отношение на замърсяването на морските води и изработване на рекламни и информационни филми. Община Поморие изпълнява проекта в партньорство с Местна инициативна рибарска група и норвежка фирма. Срокът на изпълнение е 24 месеца.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега