Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Войната в Украйна, ден 18: Руската армия затяга обръча около Киев

Войната в Украйна, ден 18: Руската армия затяга обръча около Киев

Руски въздушни удари бяха нанесени по Международния център за поддържане на мира и сигурност (IPSC) близо до северозападния града рано сутринта в неделя местно време, съобщи пресцентърът на регионалното правителство на Лвов.

Украинските медии съобщават за силни експлозии в Лвов. Руски въздушни удари бяха нанесени по Международния център за поддържане на мира и сигурност (IPSC) близо до северозападния града рано сутринта в неделя местно време, съобщи пресцентърът на регионалното правителство на Лвов. IPSC е огромна военна база, която включва център за обучение на войници, предимно за мироопазващи мисии.По предварителни данни Русия е изстреляла осем ракети близо до Лвов, съобщи регионалното правителство. Властите проверяват дали има пострадали. Руското министерство на отбраната все още не е коментирало този въпрос.

Лвов, който се намира в Западна Украйна, не беше под прицел на руската атака и градът е пълен с бежанци. Именно той е един от коридорите, през които минава евакуацията на украинците към Полша. Военният полигон "Яворов" преди години е използван за украинско-американски тренировки. В югозападната част на околностите на Лвов има и летище, то на този етап не се съобщава да е подложено на удари. 

И в много други части на Украйна, местните медии съобщават, че през цялата нощ е звучала системата за въздушна тревога. По-голямата част от руските сухопътни сили се намират на около 25 километра от центъра на украинската столица. От дни украинците очакват решителната битка за столицата Киев, а руската колона, която от седмица се намира в околностите се прегрупира за обкръжаване на града, предават световните медии. 

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, за да протестират срещу отвличането на кмета му от руски войници. Президентът Зеленски обвини руснаците, че "преминават към нов етап на терор". "Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града настояват за освобождаването му. Благодарен съм на всеки от тях за тази съпротива. Нашествениците трябва да видят, че са чужди на нашата земя, на Украйна и никога няма да бъдат приети", каза Зеленски.

Междувременно Русия заплаши да стреля по оръжейни пратки за Украйна, заявявайки, че конвоите с чужди оръжия могат да се считат за "законни цели".Предупреждението дойде, когато САЩ упълномощиха да насочат 200 милиона долара в „незабавна“ помощ и услуги за отбрана, включително военно образование и обучение, за Украйна. Американски служител каза, че помощта ще включва „противобронирани, противовъздушни системи и малки оръжия в подкрепа на защитниците на фронтовата линия на Украйна, изправени пред непредизвиканата атака на Русия, предава "CNN". 

Съветникът на Зеленски Михаил Подоляк каза, че преговорите с руската делегация продължават непрекъснато във видео формат. Украинският президент Володимир Зеленски каза по време на пресконференция в Киев, че е отворен за дискусии с руския президент Владимир Путин, като добави, че е обсъдил с израелския премиер Нафтали Бенет възможността за водене на преговори в Йерусалим, съобщава "The Jerusalem Post". Според него Бенет може да окаже ''положително влияние'' върху разговорите с Русия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега