Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Войната в Украйна, ден 19: В очакване на нов кръг от преговори

Войната в Украйна, ден 19: В очакване на нов кръг от преговори

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски отново призова НАТО да затвори небето на Украйна. "Ако не затворите небето ни, въпрос на време е руски ракети да започнат да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, в домовете на гражданите на НАТО", заяви Зеленски.

Очаква се днес преговорите за прекратяване на огъня между Русия и Украйна да бъдат подновени чрез видеоконферентна връзка, след като и двете страни дадоха сигнали, че е постигнат известен напредък. 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски отново призова НАТО да затвори небето на Украйна. "Ако не затворите небето ни, въпрос на време е руски ракети да започнат да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, в домовете на гражданите на НАТО", заяви Зеленски. 

В неделя руснаците нанесоха ракетен удар по полигона "Яворов" в Лвовска област, в непосредствена близост до полската граница. По информация на украинските власти при удара са загинали 35 души, а други 134 са били ранени.

Украинският генерален щаб съобщава на сутрешния си брифинг, че през последните 24 часа са свалени четири самолета и "три хеликоптера и безпилотни летателни апарата" на руските сили. 

Що се отнася до общата ситуация на фронтовете, Генералният щаб на украинските въоръжени сили пише, че не е настъпила съществена промяна. Руските войски се подготвят за нови атаки. Ударите по Харков, Суми и киевските предградия се очаква да продължат и днес. 

Остава тежка  ситуацията в Мариупол, където опитите за евакуация се провялат поради нарушаване на договореностите за спиране на огъня. От Киев твърдят, че руски военни са блокирали конвой с помощи за обсадения град. 

Вицепремиерът на правителството на анексирания полуостров Крим Георги Мурадов твърди, че е установена сухопътна връзка със сепаратисткия регион Донбас в Източна Украйна. Георги Мурадов е заявил пред руската информационна агенция РИА Новости, че руските сили са превзели шосето, свързващо Крим с Мариуопол. Информацията не е потвърдена от украинските власти. По думите на Мурадов  това ще помогне да бъдат доставени хуманитарни помощи до населението в Донецка област. 

We are going through the worst ordeal in our history. In our lives. We protect the most precious thing we have. We must hold on. We must fight. And we will win. I believe in that.

Публикувахте от Володимир Зеленський в Неделя, 13 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега