Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въоръжени мъже блокираха хотел в Мали, взеха 170 заложници

Въоръжени мъже блокираха хотел в Мали, взеха 170 заложници

Въоръжени мъже окупираха луксозен хотел в Бамако - столицата на Мали, съобщават световните агенции. Общо 170 заложници са блокирани в "Радисън Блу" - 140 гости и 30 души персонал.

Въоръжени мъже окупираха луксозен хотел в Бамако - столицата на Мали, съобщават световните агенции. Общо 170 заложници са блокирани в "Радисън Блу" - 140 гости и 30 души персонал. Според официалното изявление на собствениците, нападателите са двама, макар местните медийни канали да дават сведения за до 10 похитители.

По неофициална информация се касае за джихадисти, твърдят местните медии, но подробности относно броя на нападателите и тяхната цел остават неизвестни. Твърди се, че похитителите говорели на арабски и щурмували сградата с викове "Аллах е велик!". Районът около хотела е отцепен от местните власти и части на ООН, след като сутринта се чули първите изстрели.

По последна информация, част от заложниците са освободени. Твърди се, че на свобода са пуснати хора, които успели да цитират Корана. Отново неофициално се смята, че има най-малко петима убити - гости и служители на хотела. Ранени са и двама от охранителите.

Северната част на Мали е под постоянния натиск на Ал-Кайда от 2011 година. Поради опасността от нападение на столицата Бамако, през 2013-а на място бяха командировани военни части от ООН, както и френски военни. Те успяха да възвърнат някои от окупираните градове на север.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега