Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Впечатляваща арт визия за един бургаски подлез

Впечатляваща арт визия за един бургаски подлез

Художествената част на проекта на Красимир Марчев представлява противопоставянето между два различни свята - от една страна приказният подводен свят, а от друга - космическият, а по средата между тях е Човекът в търсене на своята същност.

Пешеходният подлез до Професионалната гимназия по механоелектротехника вече ще има нова и впечатляваща артистична визия. Новият и красив облик на подлеза е дело на големия бургаски визуален артист Красимир Марчев, Община Бургас и Общинския съвет по наркотични вещества. 

Снимка: Община Бургас

Подлезът, който се намира в района на трите големи професионални гимназии - ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГМЕЕ и ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", сега е част от най-новия проект на Марчев - "Вгледай се в себе си и се обичай!". Създаването на този проект е провокирано от нуждата да се преобрази едно занемарено, но препознато от младите пространство за срещи. Целта е да се вдъхне нов живот и артистична визия на подлеза, чрез посланията, които самите младежи изработиха по време на кампании по превенция на наркотичните вещества.

Снимка: Община Бургас

Художествената част на проекта на Красимир Марчев представлява противопоставянето между два различни свята - от една страна приказният подводен свят, а от друга - космическият, а по средата между тях е Човекът в търсене на своята същност.Посланията ще бъдат разположени върху двете срещуположни стени до входовете и изходите на подлеза, защото според твореца, там личността е в търсене и поставена пред изборите на собствения си живот. Наред с това се предвижда подмяна на ел. табло и на осветителните тела, обновяване на инфраструктурата на подлеза и поставяне на денонощно видео наблюдение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега