Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всеки може да предложи на шефа си да се труди за него от вкъщи

Това предвиждат промените в КТ
Всеки може да предложи на шефа си да се труди за него от вкъщи

Всеки работник вече може да предложи на шефа си да се труди за него от вкъщи, от друг офис и дори от чужбина. Това предвиждат новите поправки в Кодекса на труда за дистанционната работа. Те са внесени в парламента и се очаква да бъдат приети до края на октомври, пише в. "24 часа".

Всеки работник вече може да предложи на шефа си да се труди за него от вкъщи, от друг офис и дори от чужбина. Това предвиждат новите поправки в Кодекса на труда за дистанционната работа. Те са внесени в парламента и се очаква да бъдат приети до края на октомври, пише в. "24 часа".

Инициативата за това може да е и на работодателя, като в този случай подчиненият има право да откаже, без да бъде санкциониран. Всичко това се урежда с индивидуален или колективен трудов договор. Дистанционният работник е длъжен да обособи в дома си или в избрано от него друго помещение извън предприятието пространство за работно място.

Ангажимент на работодателя обаче е да осигури оборудване, както и необходимите за работата консумативи, софтуер, интернет и друга комуникация. Работникът, който се труди от разстояние, е отговорен за правилното съхранение и експлоатацията на предоставената му техника.

Ако се притеснява от злоупотреби, шефът може да включи в договора защитни клаузи. Правата на дистанционните работници, свързани със здравословните и безопасни условия на труд, са същите както и за персонала в предприятието. Отговорността за здравето и безопасността е на началника.

Инспектори от трудовата полиция имат право да правят проверки на дистанционните работни места и при евентуален отказ за достъп следва глоба. Отпуските и почивките ще са както при обичайната схема на работа. Извънредният, нощният труд, както и работата по празници се регламентира както при останалите наети.

При заплащането шефът не трябва да прави разлика между наетите, които са му подръка, и тези от разстояние за една и съща работа. Дистанционните работници също могат да си правят синдикат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега