Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Втори ден на протести в САЩ

Втори ден на протести в САЩ

Макар и по-малобройна, тълпата през втората нощ бе по-агресивна, предават световните агенции.

Протестите срещу победата на Доналд Тръмп в президентските избори продължават вече втори ден. Макар и по-малобройна, тълпата през втората нощ бе по-агресивна, предават световните агенции. Активни прояви имаше във Вашингтон, Балтимор, Филаделфия, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и други.

Най-крайни обаче бяха демонстрациите в Портланд, където се наложи намеса от страна на властите. Регистрирани бяха множество вандалски прояви, предава Ройтерс. Тълпа протестиращи нанесе сериозни щети на паркинг, като множество коли се простиха със стъклата си, а редица търговски обекти останаха без витрини. Последвали дори арести.

Тръмп коментира в социалната мрежа "Twitter", че е спечелил честно и убедително, а протестите са оркестрирани от медиите с платени участници. Той обяви демонстрациите за "много нечестни". Негови поддръжници се опитаха да се намесят в протестните действия с апела "Дайте шанс на Тръмп" срещу лозунгите "Това не е моят президент" от страна на недоволните от изхода на изборите.

Междувременно в интернет бе инициирана подписка, с която граждани апелират при определяне на окончателните резултати да се вземат предвид реалните гласове, вместо електоралните проценти по щати. Причината е по-сложната избирателна система в САЩ, според която всички гласове се приравняват към електоралното число, което всеки щат получава, в зависимост от различни фактори като размер, население и т.н.

Така се получава парадоксът, че Хилъри получи повече гласове като брой, но те не са равностойни. Т.е. изходът от изборите ще стане ясен, когато през декември се събере изборната колегия. За да затвърди победата си, Тръмп ще трябва да получи над 270 гласа от членовете й.

До момента над 2 млн. души са положили подпис под искането електоралната колегия да гласува в полза на Хилъри Клинтън, така че да се зачете "реалният избор на народа".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега