Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Второ мощно изригване за тази година

Второ мощно изригване за тази година

Пикът на магнитните бури се очаква днес, предупреждават астрономи. Бурята може негативно да повлияе на работата на електронните прибори, не са изключени и сериозни прекъсвания във връзките.

Пикът на магнитните бури се очаква днес, предупреждават астрономи. Бурята може негативно да повлияе на работата на електронните прибори, не са изключени и сериозни прекъсвания във връзките. В такива дни дори и здрави хора могат да почувстват умора и отпадналост. Възможно е да има нарушения при съня, раздразнителност и нервност. За да бъде избегнато влошаването на самочувствието, лекарите препоръчват да се избягват сериозните физически и емоционални натоварвания.

Напоследък на Слънцето са регистрирани 12 изригвания със средна и едно с голяма сила. Днешното изригване специалистите определят като най-мощното за последните четири години. Слънчевите изригвания се делят в зависимост от мощността на рентгеновото излъчване на Слънцето на пет класа, които се обозначават с латинските букви A, B, C, M и X. Минималният клас А0,0  съответства на мощност на излъчване в орбитата на Земята на 10 нановата на кв. м. При преминаване към следващата буква мощността се увеличава десет пъти. Клас Х започва с мощност 100 микровата на кв. м.

Учените отбелязват, че областта, където е станало изригването, се намира почти на централния меридиан на Слънцето – срещу Земята. Според тях през последните пет дни на Слънцето са регистрирани над 70 изригвания, 14 от които са квалифицирани като събития с бал М.

Предишната магнитна буря беше регистрирана в средата на февруари. Според учените тази година ще сме свидетели на повишена активност на Слънцето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега