Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въвеждат временна реорганизация на движението край Гробищата заради Задушница

Въвеждат временна реорганизация на движението край Гробищата заради Задушница

Тази събота православните християни отдават почит на покойниците.

Тази събота православните християни отдават почит на покойниците. На 2-ри ноември е Архангелова Задушница. По традиция, в Бургас ще се проведе и общоградско поклонение.

Като всяка година, жителите на града ще склонят глави пред четирима почетни граждани. Тази година от 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя на гробните места на поетесата Петя Дубарова, филантропът и щедрият дарител Александър Георгиев Коджакафалията и авторът на Химна на Независимостта Георги Шагунов. Както винаги, гробовете на четиримата заслужили граждани на града ще бъдат украсени с цветя. Всеки желаещ може да се включи в ритуала между 11:00 и 11:30 часа.

Именно с поднасянето на цветя ще завърши общоградското възпоменание, което ще започне час по-рано на площада пред Траурната зала на гробищния парк. Между 10:00 и 10:30 часа бургаският духов оркестър ще изпълнява траурна музика, а след това ще бъде прочетена и заупокойна молитва.

Заради поклонението, както и във връзка с наплива от граждани към Гробищен парк, движението за автомобили в района ще бъде организирано еднопосочно, като ще се влиза от входа до бензиностанция "Петрол", а ще се излиза през ул. "Транспортна", информират от ОДМВР - Бургас.

Движението по ул. "Транспортна" от кръговото до “Петрол” до кръстовище “Лидъл”, ще бъде отклонявано към бул. "Димитър Димов". Ще се пропускат сам товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще са в близост до пешеходните пътеки, като при необходимост временно ще спират движението за преминаване на пешеходците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега