Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възобновяват имунизирането с ваксината на AstraZeneca - била напълно безопасна

Възобновяват имунизирането с ваксината на AstraZeneca - била напълно безопасна

Българската агенцията по лекарствата направи анализ на една от партидите, който потвърждава, че няма проблеми в качеството на ваксината

От днес се възобновява у нас имунизирането срещу Covid-19 с ваксината на AstraZeneca. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) маг.-фарм. Богдан Кирилов на брифинг за становището на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) относно безопасността на оксфордската ваксина.

Той каза още: „Европейската агенция по лекарствата потвърди ефикасността и безопасността на оксфордската ваксина. Направен е изключително задълбочен анализ на всички данни, както от предклиничните и клинични изпитвания, така и на наличните след издаването на разрешението за употреба. Ваксината досега е приложена при близо 20 милиона лица в Европейската икономическа общност и Великобритания. Резултатите доказват, че няма никакъв проблем ваксината да бъде прилагана. Българската агенцията по лекарствата направи анализ на една от партидите, който потвърждава, че няма проблеми в качеството на ваксината. Вече е ясно и заключението от съдебно-медицинската експертиза за случая с починалата в пловдивско лечебно заведение жена – не се наблюдават тромбози, няма причинно-следствена връзка“.

Директорът на дирекция „Проследяване на лекарствената безопасност и клинични изпитвания" към ИАЛ и представляващ България в Комитета по проследяване на лекарствената безопасност към ЕМА д-р Мария Попова посочи, че  Комитетът е излязъл с четири заключения: ваксината на AstraZeneca е безопасна, при нея има положително съотношение полза-риск, няма партиди, при които да е установено отклонение в качеството и които да бъдат причина за нежелани реакции. От думите ѝ стана ясно, че тромбоемболичните събития, свързани с употребата на ваксината, са изцяло отхвърлени.  Проучването и наблюдението над ваксината ще продължи, за да се изключат и най-малките съмнения.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега