Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възрастна жена от село Звездец стана жертва на грабеж и блудство

Възрастна жена от село Звездец стана жертва на грабеж и блудство

По случая е задържан 18-годишен младеж от същото село. Той вече е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета спрямо него от Районния съд в Малко Търново.

Възрастна жена от село Звездец стана жертва на грабеж и блудство в навечерието на Великден. По случая е задържан 18-годишен младеж от същото село. Той вече е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета спрямо него от Районния съд в Малко Търново.

Престъплението е извършено на 16.04.2020 г. в къщата на пострадалата. Жената е станала обект и на блудствени действия, осъществени от нападателя.  Самият младеж не е осъждан, но е криминално проявен за кражба и наркотици. Той е син на жена, грижила се за потърпевшата. Грози го наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода за извършения грабеж и от 2 до 8 години затвор за блудство.

Административните ръководители на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев и директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров посетиха възрастната жена, станала жертва на грабеж в с. Звездец, общ. Малко Търново. Те я увериха, че досъдебното производство ще приключи в максимално  кратък срок и обвиняемият ще бъде предаден на съд.

Прокурор Любомир Петров подчерта, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на прокуратурата и това не се е променило въпреки въведеното в страната извънредно положение. Той припомни, че още преди в България да започне  пандемията от COVID -19, по разпореждане на Главния прокурор Иван Гешев, е създадена организация по отношение дейността на прокуратурата относно борбата с битовата престъпност.

В тази връзка старши комисар Радослав Сотиров уточни, че в малките населени места е организирано активно полицейско присъствие, осъществявано чрез мобилни екипи, съставени от служители от отделите „Криминална“ „Икономическа“ и „Охранителна полиция” към ОДМВР - Бургас и Районните управления. Регулярно към екипите се включват и служители на жандармерията. С актуални проблеми и сигнали за престъпления или различни нарушения могат да се ангажират и районните инспектори, посещаващи по график малките населени места.

При посещението си в с. Звездец двамата прокурорите и старши комисар Радослав Сотиров бяха придружени от кмета на община Малко Търново - Илиян Янчев. Обсъдена бе криминогенната обстановка в региона, като след разговора прокурор Георги Чинев обяви, че съвсем скоро започва съвместна специализирана операция на полиция и прокуратура, насочена срещу незаконния дърводобив, който е и основният проблем за жителите в общината.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега