Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Възраждане“ – Бургас внесоха декларация против перки в морето

„Възраждане“ – Бургас внесоха декларация против перки в морето

Това, че властта, в лицето на лидера на ГЕРБ, отиде във Варна и обеща изтеглянето на законопроекта не означава, че той ще бъде спрян, тъй като е подкрепен от останалите политически сили. Ганев подчерта, че не вярват на Борисов и призова това да бъде направено в парламента.

Общинските съветници от „Възраждане“ в Бургас внесоха декларация против изграждането на ветрогенератори в морето. Документът е изпратен до председателя на общинския съвет още в петък, а днес беше представен на пресконференция, с участието на заместник-председателя на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев, общинските съветници Виктория Върбанова и Мариян Иванов. 

"Ние се борим с този лобистки законопроект още откакто се заговори за него", подчерта Ганев. 

“Пряко засегнат ще бъде сектор Рибарство, в който са заети около 6 до 8 хиляди души. 2 000 са официално регистрираните кораби за стопански риболов, 60 са рибопреработвателни предприятия и 24 са мидените ферми в България. Засегнати са десетки, дори стотици хиляди, в т.ч. семействата на рибарите, рибарските общности, заведения, търговски обекти и консуматори”, поясни Цончо Ганев.

Той добави, че се предвижда да се построят инсталации, които да дават над 3 гигавата електроенергия, което ще бъде дотирано от всички български граждани и цената му ще е над 6 пъти по-висока от произвежданата до момента. Подобен лобистки закон ще попречи и на българския туризъм, категоричен бе Цончо Ганев. Общинският съветник Мариян Иванов представи и проекта на декларация, изготвен и внесен от „Възраждане“. С документа се предлага бургаските съветници да се обявят против този законопроект, а подобни декларации вече бяха приети във Варна и в Созопол. 

„Призоваваме колегите от всички партии да я подкрепят, защото този лобистки законопроект ще застраши рибарите и летния туризъм. Рибарите имат реални опасения, че тези съоръжения ще променят миграцията на пасажните риби; че тези перки няма да са на 12 мили в морето; че в закона неясно е описани какви съоръжения може да са обект на концесията“, поясни Мариян Иванов. 

Това, че властта, в лицето на лидера на ГЕРБ, отиде във Варна и обеща изтеглянето на законопроекта не означава, че той ще бъде спрян, тъй като е подкрепен от останалите политически сили. Ганев подчерта, че не вярват на Борисов и призова това да бъде направено в парламента.

„Ако това нещо не стане – ще гледаме какво ще направят общинските съветници на ГЕРБ и техните партньори в община Бургас. Тук ситуациите са две – или подкрепят декларацията, или бойкотират лидера си“, добави Цончо Ганев. 

Проектът на декларация е внесен и предстои да се гледа в постоянните комисии към общинския съвет за предстоящата сесия.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега