Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Взрив отне живота на най-малко 70 души в Бейрут, ранените са над 3 000

Взрив отне живота на най-малко 70 души в Бейрут, ранените са над 3 000

Една от основните версии на вътрешното министерство на Ливан е, че се е взривило голямо количество амониев нитрат - над 2 700 тона.

Взрив отне живота на най-малко 70 души в Бейрут. Ранените са над 3 000, информира АР. Спасителните операции в района продължават. Очакванията са броят на жертвите и ранените рязко да се покачи през следващите часове.

Експлозията се е случила във вторник, около 18:00 часа местно време, заличавайки голяма част от пристанището в града. Пострадали са сгради в цялата ливанска столица. Експерти оценяват мащабите на равняващи се на земетресение с магнитуд 3.5 по скалата на Рихтер.

Взривът е станал в район, недалеч от посолството ни в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството, нито пострадали българи. По сградата му има минимални щети – счупени прозорци.

Към момента все още не е ясна причината за взрива. Една от основните версии на вътрешното министерство на Ливан е, че се е взривило голямо количество амониев нитрат. По думите на министър Мохамед Фахми се касае за товар с тегло над 2 700 тона амониев нитрат, конфискувани от товарен кораб през 2014 година. Оттогава насам, веществото било съхранявано на територията на пристанището.

По непотвърдени данни, складът се подпалил от пиротехнически средства, които предизвикали по-малък пожар в близост. Действителните обстоятелства около експлозията ще бъдат установени в рамките на разследване, което започна още вчера.

Междувременно, президентът на Ливан Мишел Аун обяви тридневен траур в памет на жертвите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега