Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Взривиха противопехотната мина на плажа в Царево /Снимки/

Взривиха противопехотната мина на плажа в Царево /Снимки/

На място пристигнаха екипи на Военноморска база- Бургас.

Противопехотната мина, открита вчера на плажа в Царево, бе взривена тази сутрин от екипи на Военноморска база-Бургас. Това се случи около 9:15 часа. 


Специализираният екип от ВМС извърши обследване на обекта и го класифицира като противопехотна мина. С цел намаляване на риска при унищожаването на боеприпаса, военнослужещите решават да не го извличат от водата и да не го транспортират. Мината е унищожена днес около 9.15 ч. в района на залива на гр. Царево, при стриктно спазване на всички мерки за безопасност, които се изискват при взривяване на обекти, намиращи се под вода.

Сигнал за метален предмет, наподобяващ двигател на противовъздушна ракета, е получен днес към 9.45 ч. в Щаба на ВМС от Морския спасителен координационен център. Обектът е открит в района на къмпинг „Добруджа“. На място за изследване на предмета е изпратен екип от брегови пост за радиотехническо наблюдение „Шабла“. След направения оглед, военнослужещите класифицират намерения предмет като стартови двигател на противовъздушна ракета PANCIR – C1, който не представлява опасност. Към 10.45 ч. обектът е транспортиран на брега, в безопасен район. 

Припомняме, че вчера следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване. Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност. 

Снимка: ВМС
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега