Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хеликоптер падна край село Гърмен

Хеликоптер падна край село Гърмен

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури.

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон”. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев. 

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури, съобщава Nova. През последните няколко дни машината е правила именно това в района на Гърмен и Сатовча. Машината е излетяла от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите ѝ се губят, след като прелетяла около 5 км. На борда на машината е бил само пилотът. Няма контакт с него. 

"Сутринта около 7:40 часа са излетели съвсем нормално от Гърмен. Хеликоптерът е управлявам от един пилот, а наземно е имало бус с техника, която опосредства процесите по пръскане. Когато шофьорът се е прибрал в Цалапица, е изчакал пилотът да кацне, но това не е станало. Всички пилоти, които сключват договри с нас, имат достатъчно опит".  Това заяви Денис Шенгов от ДГС "Гърмен".

Хеликоптер на "Гранична полиция" също е летял в района, потвърди директорът на ГД "Гранична полиция" Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат".

Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан със задача да участва в издирвателна операция по търсене и спасяване на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край с. Гърмен. Това посочват от пресцентъра на Министерство на отбраната. 

Вертолетът „Кугар“ е излетял в 14.01 ч. от авиобаза Крумово. Военнослужещите от ВВС се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега