Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хиляди излизат на протест срещу тоталната забрана за пушене

Хиляди излизат на протест срещу тоталната забрана за пушене

Национален протест срещу тоталната забрана на тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечения, ще се проведе днес, 22 ноември 2012 г., съобщиха организаторите.

Национален протест срещу тоталната забрана на тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечения, ще се проведе днес, 22 ноември 2012 г., съобщиха организаторите. В София протестът ще се състои на площад "Народно събрание" между 15.30 и 18 ч.

Под мотото "Бунтът на масите" собственици и клиенти на заведения ще изразят несъгласието си с въведената от 1 юни т.г. забрана за употреба на тютюн и тютюневи изделия в закрити обществени места. Протести на 22 ноември 2012 г. ще има и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Собственици на заведения в Бургас, несъгласни с въведената тотална забрана за пушене на закрити места, ще протестират от 15.30 часа пред сградата на общината. Стотина собственици на заведения до момента са заявили участието си. Персоналът от заведенията също излиза на протест. 

"Бунтът на масите" ще започне с шествие от площад "Тройката" в 15.00 часа с цел гражданите-съмишленици да се присъединят. Шествието ще стигне до сградата на община Бургас, където ще се проведе митинг-концерт. В него ще вземат участие известни бургаски музиканти и изпълнители, с което ще подкрепят правото на избор на всеки българин и ще се обявят против дискриминацията във всичките й форми.

Инициативен комитет от работодатели и работещи, засегнати от категоричната забрана,  ще връчи своите предложения на кмета на  Бургас Димитър Николов. Исканията са чисто икономически – браншът е пред колапс, категорични са собственици на заведения. Времето става все по студено и клиентите, които ползват масите навън, оредяват. Ежедневно в заведенията се съкращава персонал, заради липсата на работа. Оборотите в заведения са спаднали с повече от 50%, не са малко и онези, които вече са затворили.      

Протестиращите ще напомнят днес, че собствениците на заведения монтираха скъпоструващи съвременни вентилационни системи и въздухонепроницаеми преградни стени (средно по 30 000 лв. на заведение), които направиха напълно безопасна средата както за клиентите, така и за работещите в заведенията по данни от фирмите за оценка на риска на работното място.

Инвестицията е в размер на над 50 млн. лв за целия бранш. Това са преки загуби. В опита да се задържат клиентите в заведенията, след налагането на забрана, се налага да правим нови инвестиции в ограждения, преструктуриране на площите, закупуване на външни отоплителни уреди, заплащане на тротоарно право и други разходи, които са непосилни в този момент за болшинството от заведенията в България, коментират социалната мрежа Фейсбук организаторите.

Този протест е вследствие на безпрецедентно обединение на огромната част от собственици на заведения в България: Браншова асоциация на ресторантьорите в София; Движение "Свободен избор" – обединение на собственици на големите клубове и нощни заведения в София; Фейсбук група "Сдружение на заведенията в България" с над 5000 членове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега