Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хиляди напуснаха Кунева заради листите

Хиляди напуснаха Кунева заради листите

Стотици членове на Движение "България на гражданите", членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, оттеглиха подкрепата си от лидерa им Меглена Кунева. Днес членове на партията и общински екипи се събраха, за да изразят позицията си, информират от общинската структура на партията н Кунева.

Стотици членове на Движение "България на гражданите", членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, оттеглиха подкрепата си от лидерa им Меглена Кунева. Днес членове на партията и общински екипи се събраха, за да изразят позицията си, информират от общинската структура на партията н Кунева.

873 членове на Движение "България на гражданите", 855 членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, както и 61 души от общинските ръководства, оттеглят доверието си от Движението, обяви днес областният координатор Дани Каназирева. Каназирева припомни как преди година много хора  са повярвали в каузата на “вижение "България на гражданите”, в обещанията за промяна на политическия модел – промяна, която ще отреди водещо място в управлението на страната на гражданите, че основна ценност на тази политическа формация е връщането на справедливостта и ясните правила, че хората ще имат  най-висока тежест, когато се решава кое е правилно и кое не.

„Днес, година по-късно, пак сме тук – за един труден и честен разговор. Труден, защото честните разговори в българската политика не се толерират, казването на истини – също. Днес обаче ние ще направим точно това – ще кажем истината. Истината за поредните неслучили се обещания и за това, как гражданите станаха параван за лични амбиции и тяснопартийни интереси”, заяви Каназирева.

Според нея по-малко от година е станало кристално ясно, че първоначално декларираните ценности на движението са единствено политически пиар, примамка за гласоподаватели. По думите на Каназирева от самото си създаване проектът Движение "България на гражданите” е бил последователно провеждана схема с единствена цел да се обезпечи влизането в парламента на приближените на основните фигури в партията.

"Няма друго обяснение на факта, че когато хората са на улицата, когато площадите на България се тресат от виковете им за справедливост и смяна на порочните политически практики, начело на листите на движението, което се обяви за проводник на гражданското начало и принципите на справедливост, доминират туристи и парашутисти от партийния елит в София", категорична е Каназирева.

Митът за това, че Движение "България на гражданите” е на гражданите, рухна болезнено още при първия намек за власт, заяви Каназирева. По думите й напусналите са имали два възможни пътя пред себе си. Първият бил да продължат да участват в лъжата. Вторият - пътят на трудната истина, по който тръгнали.

"Само преди няколко месеца, при учредяването на партия Движение "България на гражданите”, г-жа Кунева се обърна към нас с думите: Не се отказвайте, можете! Вие сте гръбнакът на нацията и трябва да го държите изправен!Днес ние, от Движение "България на гражданите” - Пловдив-област, най-голямата област в България, областта с най-много привлечени членове, казваме: Госпожо Кунева, отказваме се! Точно защото можем и искаме да държим гръбнака си изправен. Отказваме се, защото вече не ви вярваме", заяви тя.

Междувременно лидерът на партията заяви в социалната мрежа "Фейсбук", че "хората, които са разчитали, че ще бъдат на първо място и веднага ще влязат в парламента, са разочаровани".  

"Смятам, че това е много добър процес, защото е изпитание. Движение "България на гражданите" е дългосрочен проект. Много хора от калибъра на Йонко Грозев и Людмила Елкова остават в партията, без да са водачи на листи. Това цупене – "или ще е на моето, или няма смисъл", не го разбирам. Всеки има право на своя шанс. Това са млади и симпатични хора и в Пловдив-област, и в Сливен, но според мен са сбъркали с темпото и с начина, по който се гради екип и доверие. Аз никога не съм се поддавала на натиск, няма да го направя и сега", категорична е Кунева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега