Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хипермаркети и квартални магазини - мишена на хранителните инспектори

Хипермаркети и квартални магазини - мишена на хранителните инспектори

От понеделник започват масирани проверки по щандовете и складовете на големите търговски вериги, както и на малките квартални магазинчета.

От началото на следващата седмица Агенцията по безопасност на храните щателно ще проверява складовете на големите търговски вериги. От понеделник започват масирани проверки по щандовете и складовете на големите търговски вериги, както и на малките квартални магазинчета.

Акцията на стартира след като в хладилниците на столичен магазин от верига "Европа" бяха засечени 1200 кг храни с изтекъл срок на годност. Стар трик на търговците е да слагат нови етикети на бракувани стоки и да ги пускат отново в продажба. Дори и в най-големите хипермаркети храната с изтекъл срок на годност в складовете не трябва да надвишава 100-200 килограма.

Контролните органи предвиждат глобите за нарушителите да скочат - от 10 000 на 50 000 или дори 100 000 лева. "При проверките ще се извърши инспекция, както в складовата база, така и в самата търговска зала, и при констатиране на място на някакви отклонения при органолептиката, цвят и мирис ще взимаме проби. Ако те покажат, че има отклонения, ще последват и санкции", заяви пред bTV д-р Силвия Каменова от Агенцията по безопасност на храните.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега