Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хирургът д-р Стефан Касабов поема управлението на УМБАЛ "Дева Мария"

Хирургът д-р Стефан Касабов поема управлението на УМБАЛ "Дева Мария"

Негов заместник ще бъде анестезиологът д-р Христо Якимов.

Университетска болница „Дева Мария“ вече е с нов управител. След успешен петгодишен мандат, поста напусна д-р Даниела Георгиева. Новият управител е добре известният в Бургас хирург д-р Стефан Касабов. Негов заместник ще бъде анестезиологът д-р Христо Якимов.

Д-р Касабов има над 30-годишен стаж като хирург. През 2012 година получава наградата „Лекар на годината“ за помощта, оказана на пострадалите при атентата на Летище - Бургас. Специализирал е спешна хирургия, а допълнителните му квалификации са по термична травма (изгаряния) и лапароскопска хирургия. Има административен опит като управител на медицински център и експерт в РЗОК и РЗИ. Д-р Христо Якимов работи в отделението по анестезиология и интензивно лечение на университетска болница „Дева Мария“ от 2015 година. Бил е медицински директор на МБАЛ „Черноморска“, както и управител на медицинския център към болницата. Има опит в болници във Великобритания и Ямайка.

„За да открием новия управител на болницата, изготвихме анализ, в който основни критерии бяха адмнистративните, лекарски и лидерски качества. Създадохме висш медицински съвет, който включи доцентите в болницата и те излъчиха няколко кандидатури, които преминаха през сериозно обсъждане. Накрая останаха две имена- това са добре известният в Бургас д-р Стефан Касабов, който ще се занимава с административно-стопанската дейност и д-р Христо Якимов, който ще се занимава с лечебната част", обясни избора на нов управител прокуристът на университетска болница „Дева Мария“- Семир Абумелих.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега