Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хотелиери ще получават 40 лв. помощ само за украински граждани подали заявление за бежански статут

Хотелиери ще получават 40 лв. помощ само за украински граждани подали заявление за бежански статут

Повечето от пристигналите тук, основно жени и деца, се възползват от правото си на 90 дневно пребиваване в страната. За тях, обаче държавата няма да изплаща 40 лева помощ на хотелиерите, обясни зам.-областният управител на Бургас Пламен Янев.

40 лева помощ на хотелиерите ще се изплаща само за украински граждани подали заявление за бежански статут. Това важно уточненине е направено в информацията публикувана на страницата  на Министерския съвет. Останалите украински граждани, които пребивават тук с възможността, която им дава държавата ни за престой от 90 дни, няма да имат право на подпомагане, съобщава БНР

Малък е броят на украинските граждани поискали от Държавната агенция за бежанците регистрация за хуманитарен статут и международна закрила. Повечето от пристигналите тук, основно жени и деца, се възползват от правото си на 90 дневно пребиваване в страната. За тях, обаче държавата няма да изплаща 40 лева помощ на хотелиерите, обясни зам.-областният управител на Бургас Пламен Янев.

"Към момента, информацията ми за работния вариант във връзка с тези помощи от 40 лева, че ще имат право тези украински граждани, които поискат статут за закрила през Агенцията за бежанците. Останалите, които не поискат такъв статут, към момента се водят туристи. За тях не е измислена схема за подпомагане.

"Предстои организацията за регистрацията и статута на украинските граждани да бъде променена, коментира председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров. Как и кога ще стане това, обаче, на този етап не е ясно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега