Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Янакиев и Деспов се срещнаха с жителите на Черноморец, споделиха идеи и поискаха доверие

Янакиев и Деспов се срещнаха с жителите на Черноморец, споделиха идеи и поискаха доверие

Кметът на Черноморец знае, че има още нерешени проблеми, за това иска доверието на своите съграждани за още 4 години.Повечето от проблемите, които вълнуват хората, обаче не могат да се решат само от кметовете на града и на общината. Такъв е ремонтът на моста.Тихомир Янакиев сподели, че вече има уверението на министъра на МРРБ, че е избран изпълнител и след изборите ремонтът ще започне.

Тихомир Янакиев и Росен Деспов се изправиха пред жителите на гр. Черноморец , за да споделят извършеното през изминалия мандат, идеите за следващия и да поискат отново тяхното доверие. Росен Деспов отчете какво е постигнал за последните четири години като кмет на това чудесно градче.

Обещаната автоспирка е изпълнена. Направена е една цяла улица и ремонт на няколко по-малки. Реновирани са обществени пространства, направен е ремонт на една зала в читалището, където тренират каратеките. Подменена е дограмата на читалище "Димо Николов 1908". Няма я вече шахтата, която наводняваше плажа с фекални води. Вече има един нов парк до морето, има фитнес на открито, нови пейки.


Росен Деспов разкри тайната на успеха как се изпълняват проекти с малък бюджет - премахнал е посредниците при изпълнението на всички дейности и е натоварил общинските служители да вършат работата. И с малкото хора, които работят в кметството, той е постигнал всичко това, и то с минимум средства. Вместо да наема, той купи вишка, която се изплати за две години, например. С нея се поставят и премахват всички украси в Черноморец и Созопол, чистят се клони на дървета, поправят се осветителни тела.  

Кметът на Черноморец знае, че има още нерешени проблеми, за това иска доверието на своите съграждани за още 4 години.Повечето от проблемите, които вълнуват хората, обаче не могат да се решат само от кметовете на града и на общината. Такъв е ремонтът на моста. Тихомир Янакиев сподели, че вече има уверението на министъра на МРРБ, че е избран изпълнител и след изборите ремонтът ще започне. 

„А ако отново това не се случи, аз лично ще поведа протест и ще изляза с хората, ще затворим пътя, докато не ни чуят най-накрая“, обеща Янакиев. Хората питаха и за плажа в Черноморец – проблем, създаден от строежа на пристанището. Хората в залата припомниха, че при общественото обсъждане проектът е бил различен. 

За пореден път Тихомир Янакиев обясни, че решение за този проблем ще се вземе след като се обобщи мнението на всички специалисти. Хората в залата попитаха дали драгирането на дъното е подходящ метод, както им е казал един от другите кандидат-кметове.


„Не, не е. Не само, че не е подходящ заради специалния режим, при който се транспортират и депонират драгажните маси. Не само заради това, че това е метод, при който се нарушава морската флора и фауна.  А защото това е дейност, която се изпълнява от „Пристанищна инфраструктура“ и се контролира от РИОСВ.  Ако инспекцията разреши, „Пристанищна инфраструктура“ прави търг и избира фирма-изпълнител. Няма как общината да купува драга и да прави това сама, както са им обещали други кандидати за кметове“. 

Това обясни Тихомир Янакиев.Имаше и идея кметът да поиска централният плаж на Черноморец да стане общински и Янакиев заяви, че е съгласен с нея.“ Така ще можем да го поддържаме. Сега не можем, защото е държавен“, аргументира се той.  Имаше и друга идея – гр. Черноморец да си върне старото име – Свети Никола. Това обаче може да стане само с референдум и ако жителите на града го поискат, Тихомир Янакиев обеща да ги подкрепи.

„Вярвам, че ще ни подкрепите с № 68 – за кмет на общината, за кмет на населено място и за общински съветници. В нашата листа има петима представители на Черноморец – Стилияна Николова, Станислав Стамов, Стамат Стамов, Иван Деспов и Ружди Мустафа. За всеки от тях може да се гласува и с преференция“, заяви Тихомир Янакиев. Жителите на Черноморец изпратиха кандидатите за кметове на общината и на града, както и кандидатите за общински съветници с овации и се насладиха на фолклорния концерт, подарен им от тях.    

PR публикация*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега