Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За да успее едно дете, до 9-ти клас трябва да е прочело поне 1000 големи книги

За да успее едно дете, до 9-ти клас трябва да е прочело поне 1000 големи книги

Едно малко дете, има повече мозъчни клетки от най-големите учени академици.

В края на юли големият български физик и преподавател Теодосий Теодосиев се срещна с първите ученици на новосъздадената Професионална гимназия за компютърни науки и математически анализи. В продължение на 90 минути той говори на младите хора не за тайните на физиката, а за трудните пътища към успеха, пише dolap.bg. Предлагаме Ви документален запис на беседата, с минимални съкращения. 

Пред мене са прекрасни деца, които очакват от живота нещо велико. Характерно за младия човек е, че е оптимист. Той знае, че пред него има много много време и всичко може да направи. Има специалисти по определяне на коефициента на интелигентност. Те казват, че за да успее едно дете, трябва първо да се научи да чете, колкото може по-рано. До 9 клас да е прочело поне 1000 книги с по 600 страници всяка и много да се е занимавало с точни науки. Ще ми възразите защо са му тези 1000 книги, не можем ли да гледаме клипчета.

Моят баща ме научи да чета на 4-5 годишна възраст и съм прочел много повече от 1000 книги до 9 клас. Спомням си, когато в училище учихме „Дон Кихот“ и другите четяха тънката книжка -“Библиотека за ученика“, бях чел пълното му издание – двата големи тома. Когато излезе филмът „Дон Кихот“ ми се стори безкрайно беден и елементарен, защото не достигаше до онова, което моето въображение е изградило. 

Значи четенето има две предназначения: Първо създаване на понятиен апарат. Не може с един празен мозък, в който няма нито една дума, да направим някакво откритие. Проблемът на моята дъщеричка, която беше във втори клас и на голямата Яна, която беше в 12 клас, беше един и същи: Не разбирам условието на задачата! Значи първо трябва да разбираме условието на задачата и да можем да преведем нещата на разбираем език.

Владимир Дал в средата на ХІХ век е написал речник на великоруския език, който съдържа 250 000 думи. В момента трябва да са двойно повече. Богат език. Английският е още по-богат с езиков речников състав над 600 000 думи.Имаше анекдот за китайския език: Попитали един професор за колко време може да се научи китайски език. Професорът отговорил – най-малко три години, 15 години общуване с китайци, денонощно учене и може би бихме научили основите на китайския език. Сегашен специалист отговорил на същия въпрос, че като се ползват компютърни програми и интерактивни курсове за три месеца сме готови. Попитали студента и той отговорил: Дайте ми конспекта и утре се явявам на изпит по китайски. Въпросът е за какво ниво става дума.

Три години бях учител в техникум, където моите ученици се хвалеха, че можели да псуват на 6 езика. Това не означава, разбира се, че знаят тези езици. Във влака пътувах с циганка, която работела в Гърция и се похвали, че знаела 5-6 езика. И ги изброи – цигански, турски, гръцки, български, сръбски. В момента, в който й подадох лист да си напише името на гръцки, онемя, изгледа ме зловещо, и до края на пътуването не обели дума. Значи това е таванът.

Едно малко дете, има повече мозъчни клетки от най-големите учени академици. Когато започне да се използва този мозък, отделните клетки създават връзки – синапси. Колкото повече работят, толкова повече синапси създават.Биолозите са правили експерименти: Хващат плъх, който за да стигне до храна, трябва да мине през лабиринти. Следващият път му сменят лабиринта и той трябва да го открие и премине през него. След това трябва да има последователност в действията, обучава се и ги научава. След това при подаване на първия сигнал от разминава през лабиринта и си получава храната. Друг плъх поставят в клетка 10/20 см – от едната страна му подавах храна, от другата той пуска екстременти, т.е. никакво усилие да си получи храната. След една година убиват плъховете и разглеждат мозъците им под микроскоп. Този, който трябва да си размърда мозъка, за да стигне до храната си, има стотици пъти повече синапси отколкото другия.Какво става с клетките, които не са свързани със синапси? Отмират, превръщат се в съединителна тъкан. 

Значи човек, който го мързи да учи, си самоубива мозъка! Това е същото както когато космонавт отиде в Космоса и изпада в състояние на безтегловност. Там той няма нужда от скелет, който да държи тялото му изправено. Когато организмът разбере, че нещо не му е необходимо, започва да го разгражда. Имаше руски космонавти, които година и половина бяха в Космоса. Когато слязоха на земята ги носеха на ръце, защото ако ги изправят на краката им, ще се натрошат костите. Всичко, което е излишно, организмът му го изхвърля. Това се отнася и за мозъка. Затова специалистите казват, че първо трябва да се трупа информация, която трябва да се свързва с мозъчните клетка в паметта. Тя има 3 милиарда клетки. С други думи връзките да се утвърдят и многократно да се използват. Ако не се използват-отмират.

Затова малките деца имат невъобразими възможности за обучение. Може да научи 5-6 езика и голяма наука. Имам ученик, който е христоматиен пример за висок коефициент на интелигентност- Свилен Кънев. Неговият по-голям брат Калин Кънев идваше по нашите лагер-школи, ходи по олимпиади и в крайна сметка стана компютърджия от национална величина в София. Майката и бащата – семейство Ненкови, са едни от най-добрите учители по литература и са научили сина си още на 4-годишна възраст да чете. В 9 клас е прочел повече от 1000 книги. Има понятиен апарат. До тук условията са изпълнени. От 6-ти клас Свилен започна да идва с батко си на нашите лагер школи с 12-класниците и да слуша големи науки. Занимава се с физика и математика. 

Това момче ходи на три международни олимпиади, стана абсолютен първенец на България, завърши „Харвард“ в Америка. Докато беше студент, работи за фирмата „Гугъл“ през свободното си време като се занимава с компютърна архитектура. Той създаде гигантски интегрални схеми. Но човекът е учил много физика и направи така, че схемите по-добре да се проветряват. Светлинните потоци така да се разпределят, че да се охлаждат по-добре и да изразходват по-малко електроенергия. Фирмата „Гугъл“ има собствена ядрена електроцентрала, която произвежда ток, който захранва гигантски сървър, в който цялата световна информация минава през тях. Харчат милиарди долари годишно за електроенергия. И нашият Свилен им спестява стотици милиони годишно. Ефектът: Млад специалист, току-що завършил „Харвард“ директно е назначен на най-високото стъпало на фирмата. Началната му заплата е в пъти по голяма от тази на министрите ни, президента и пр., взети заедно. 

Ето пример на човек с висок IQ. Миналата година президентът на България му връчи наградата „Джон Атанасов“ по назначение. Свилен е отдаден на компютрите работи, прави гигантски интегрални схеми, най-големите в света с най-малък разход на електроенергия. Т.е. той драстично подпомага икономиката на целия свят. Вие, които сте се записали в това ново училище – Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи, трябва да станете като него. Това е идеята.

Но, по света няма безплатни банички.Как се учи в „Харвард“? Идва преподавател с два лаптопа едновременно. Зад него има две видео стени. Всеки студент си има личен лаптоп, който е свързан в мрежа. По време на лекцията, периодично се дават някакви задачи, които трябва да се решат в реално време. И ако ти, веднага не решиш задачата, това се отразява фатално на годишния ти успех. В САЩ има повече от 6000 университета, но само 5-6 от тях са велики – Харвард, Пристън и т.н. Има и такива, които са на по-ниско ниво и от нашите университети. Ако говорите за такъв университет, ефектът е различен от останалите. Т.е. не навсякъде нивото в Америка е високо. Освен великите университети, останалите набират студенти от където им падне. Идва негърът, нищо не знае, първи път го късаме, втори път, на третия го пускаме, защото си е платил…

Идва ми на гости Петко Динев – първият златен медалист, заедно със жена си Тамара. И му разказвам, как неговият съученик Иван Бъчваров, с когото са били в един клас, заедно са ходили по олимпиади и школи, преподава физика в Софийски университет „Св.Климент Охридски“. Там е направил най-съвършената лаборатория за лазери в България с пари, които той е спечелил в Америка. Китайците искат да го купят – него, лабораторията му и хората, които работят в нея за един милион, за 10 милиона, за 50 милиона и той пак не продава. Значи Петко е бизнесмен в науката. Той в момента прави най-съвършените телевизионни камери в света, не като оптика, а като софтуер, който може да чете бързо движещ се образ. Неговите камери са най-качествени, но и най-скъпи в света. Всички американски космически кораби - частни и държавни, имат 16-18 негови телевизионни камери. На другите планети има негови камери, на всяка ядрена подводница има негови камери…Всички, които могат да платят най-много, купуват само от него. И тези камери се изработват от студенти в България.

Неговият съученик Иван Братоев изпитва някаква студентка по лазери в Софийски университет. Момичето абсолютно нищо не знае. Накрая и пише слаб /2/. Очаквах, че Петко и жена му ще се възмутят. Но той заяви: При нас е същото, защото в цял свят има бягство от точните науки! Иска изразходване на много умствена енергия. Голямата наука не е лесно нещо. Иска много труд!Американците имат поговорка: За да успееш в нещо, да излезеш на световно ниво, трябва да изразходиш 20 000 часа. Не 2 часа, не 20 минути, 20000 часа.Истинските специалисти в света стават все по-малко като относително число. И които сте дошли в това училище, трябва да бъдете от тях! Незаменимите хора! Защото има твърде много заменими и твърде много излишни хора..!

Свети Никола Тесла, Свети Майкъл Фарадей, Свети Дизел, Свети Опел, Свети Хенри Форд – това са хората, които реално движат и хранят света. Хенри Форд е живял в гараж, бил е безкрайно беден, но е имал мечта да изобрети автомобил, който всеки работник да може да си купи, да освободи хората от тежкия физически труд.

Никола Тесла е син на свещеник. От дете е мечтал да бъде благодетел на цялото човечество, да направи нещо, което да освободи хората от тежкия физически труд. Никола Тесла тръгва от Европа, пресича океана с един празен куфар, открадват му и багажа, но е въоръжен с няколко нерешими интеграла, за да си мисли по тях по време на пътуването. В Америка той изобретява асинхронен електродвигател. Сега всички заводи по света работят с такива електродвигатели и променливия ток в електромрежата. Светът днес е немислим без електроенергията. Той е благодетел на човечеството.

През ХІХ век как са живели хората? Не е имало улично осветление. Нощно време е било много тъмно. В най-големите градове имало газени лампи с природен газ, а в големите столици е имало лампи с волтова дъга. Било е тъмно през нощта, хората са виждали звездите. Сега гражданите на големите градове умират, без да са видели през живота си звезди. Прекалено светло е през нощта. Още нещо, тогава е имало истинска тишина, а сега е прекалено шумно. Има шумово замърсяване на света. Сега има 1000 пъти по-малко коне, отколкото през ХІХ век и също толкова пъти по-малко потребност от физически труд. Няма мотики и копачи, тази работа вършат тракторите, багерите, машините. 

Миналата зима бяха ме поканили на журналистическо награждаване на конкурса „Валя Крушкина“. Една журналистка щеше да се бие с мене защото казах, че в момента по света има милиарди излишни хора. Шестата техническа революция предизвиква социални промени. В резултат на това ще изчезне работническата класа. Дамата ме предизвика с въпроса -може ли да има комбайн без комбайнер? Може, отвърнах, вече е направено! Има такива коли, които са на автопилот. И комбайни има такива. Край Стара Загора има ферма, която е на фирма „Дерони“. Тук видях неща, които смятах че ги има само в Америка. Оказва се, че и в България ги има. Един талантлив инженер си е направил системи, които управлява от сателита чрез телефона си. Всеки момент знае каква добавка трябва да се сложи във водата при поливането на растенията, за да бъде всичко ажур. Персоналът е от 5 човека, отглежда 8 милиона стръка разсад.

Карл Маркс през целия си живот си е задавал въпроса как да се заплаща всекиму според труда. Особено сериозно е било неразбирането му как да се заплати труда на един поет или писател. В бившия Съветски съюз правят огромен институт, за да се мери трудът на хората. Според тях -миньорите трябва да получават най-много. След две години закрили института с решението, че партийните лидери трябва да получават най-много. Това е по въпроса за справедливостта.Баща ми ми разказваше приказка, как хубавите решили да избият грозните и да останат само те на света. Направили си организацията и когато се подал сигнала за битката, изскочил най-грозният пред тях и ги повел…

Говорехме за излишните хора. В момента има милиарди хора на физическия труд. В едно интервю китаец разказва, че имал 36 работници, които освободил от работа и ги заменил с един промишлен робот, който работи 24 часа в денонощието, не боледува, не взема болнични, изключително прецизно извършва едно и също действие милион пъти и веднъж на две години му правят някаква профилактика. Т.е. 36 души остават излишни. Още по-интересно: Константин Серафимов -мой приятел демонстрира как си говори с евреин. Вади си телефона, на който има приложени няколко програми, и нашият говори на български, другият -на иврит и телефонът превежда в реално време. Т.е. вече ще има и много хора на научния труд излишни. Онова, което се повтаря по един и същи начин, където има само наизустяване, машината има по-голям капацитет от човека. Значи ще има още милиарди излишни хора в научния труд. 

Кои са излишните? Всичко, което го има в Гугъл и можеш да си го извадиш от него, не представлява никаква ценност. Всеки може да го извади. Незаменимите хора започват от там, където свършва Гугъл. Значи трябва да знаем нещо, което го няма в Гугъла. В Германия цяла матура е преигравана отново, защото някои са преписвали от Интернет. Сега практиката е такава: Влизаш в зала, където трябва да има изпитвания – матура, олимпиада, пуска се един генератор и интернетът умира. В Русия е същото. Там да взети драстични мерки да не може да се преписва.Ще попитате има ли някъде място, където сериозно се работи? Има. Преди няколко години Николай Василев прави документален филм за моя милост „Формулата на Тео“ и трябваше да отидем в Шанхай. Станимир Рачев, който е старозагорец, завършил ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в родния си град, нито една наша школа не е пропуснал, ходи на три международни олимпиади, беше първенец на България, завърши ВИП университет в Америка ,специалност биофизика. 

Срещаме се и той ми казва: “Ние на американците изобщо не им трябваме. Правим ново лекарство, поръчали са на китайските специалисти да го разработят. Въобще не се интересуват дали американците ще останат без работа. Това е капитализма. Та Станимир Рачев, след като завърши в университета в Америка го изпратиха по разпределение в американска фармацевтична компания в Китай. Фармацията има по-голяма печалба от военната индустрия. Човек е способен да си продаде цялото имане, за да си спаси живота. Нещо, което струва 20 стотинки, може да бъде продадено за 2000 лв. като се каже, че е лекарство. Китайците предлагат на Станимир Рачев много по-голяма заплата, за да подготвя китайчетата да отидат в американски и английски университети. Когато е студент в Америка, Станимир започва да учи китайски език, плюс отделните три-четири, които знае от училището и семейството си. Значи става дума и за хуманитарната култура. Големите учени трябва да имат висок процент на интелигентност и след това много занимания с точни науки.

8 март в България е Ден на жената, а в Китай-Ден на физиката и аз трябваше да изнеса лекция на китайчетата. Станимир Рачев ще превежда. Той е учител в това училище. Станимир ме предупреди: “Тези с математика не можеш да уплашиш!“В китайското училище, сутрин в 6:30 ч. всички са строени и до 7:00 ч. играят гимнастика. Апропо, това се отнася до целия китайски народ – от децата в детската ясла до пенсионерите. В обществения парк на всяка пейка има контакт, където са включени тонколоните. В 7:00 ч. свири химнът и вдигат знамето. Целият китайски народ отива на работа като на война. Едно време и в нашите училища сутрин беше задължителна физзарядката. Здрав дух в здраво тяло.

В китайското училище има огромен двор колкото площада, ограден с електроограда. Ако го докоснеш те удря ток като с електропалка. В училището за лабораторни цели имат такава палка и китаецът ми съобщи, че без да иска с нея си е докоснал крака и след това две години го е боляло на това място. В училището има и въоръжена охрана. Учебните часове продължават сутрин от 7:00 ч. вечер до 19:00 ч. с прекъсване на обед 1 час само са храна. От 19:00 ч. до 22:00 ч. се пишат домашни под ръководството на учителите. След това ученикът, ако желае, може да си отиде в къщи. Тъй като домът му средно е отдалечен на 70 км. от училището, предпочита да остане в общежитието и сутринта отново всичко се повтаря.По време на моята лекция бях предвидил няколко задачи, които изискват съставяне на диференциално уравнение и решаване на интеграли. Учениците не бяха абитуриенти. Бяха от всички профили – математици, физици, химици и биолози. Всички до един решиха безгрешно задачите.Защо Ви го казвам, за да сме наясно за каква конкуренция става дума! И защо китайците напират да бъдат на първо място в света, да бъдат първа икономическа сила.

В Китай никой не протестира, никой не се оплаква, никой не е чул за по-малко от 11-часов работен ден. Ако работят и в събота, получават половин надница. Не се оплакват и работят при железен ред и дисциплина. И още нещо любопитно: Една колежка -китайка ми разказа, че когато е била студентка в Пекинския университет е поискала разрешение от курсовия си ръководител, да си хване любовник. Тъй като не била пълна отличничка, не й разрешили. За ученичка и дума не може да става. Ако ученичка хванат в такова прегрешение, веднага я изключват от всички училища и единствено може да замине на село да работи на оризищата. Ще попитате не им ли трябват ученици и студенти? В Китай има специалности за които кандидатстват по 10000 души за едно място. И нивото е много по-високо от американското.

Това е страна, в която има колосална разлика между най-богатите и най-бедните. Във физиката има една теорема на Карно. Според нея, КПД на един двигател е толкова по-голям, колкото е по-голяма разликата в температурите. Т.е. според закона на физиката, за да преуспее едно общество, трябва да има разлика и стимул. Бедният да иска да стане по-богат, богатият – да стане още по-богат. Затова преуспяват пазарните общества. Това са природни закони, закони на конкуренцията. Изчезне ли конкуренцията, получава се уравниловка и обществото загива. Преди години у нас имаше бой за кисело мляко, за хляб, за олио…Вие не знаете, но родителите Ви или техните родители добре помнят тези гладни години у нас. Т.е. от Вас деца се иска да направите чудото!В какво се крие успехът на китайците?

На Станимир Рачев съпругата му е китайка. Когато дойде в България беше учудена, че на сливовите дървета има още плодове и никой не го бере. Трябва дълго да й се обяснява, че стопаните ги изчакват да капнат на земята, да ги съберат за джибри и да ги изпият, а не да ги изядат. Защото в Китай се знае, че всичко, което се движи по суша и вода, става за ядене. Значи – гладен народ, стимули и никакви любовни афери. Преди години бях на международна олимпиада в Тайпе, Тайван – буржоазен Китай. Една рускиня преподава руски език в университета. Разказа случай, който ни потресе. Нейни китайски студенти – момче и момиче влюбени. Но те знаят, че първо трябва да завършат университета, за защитят всички степени, да си намерят работа и чак тогава да се оженят. 10 години и половина момичето и момчето са девствени за първата брачна нощ, за да не им изтича енергията по волна програма. Това е много могъщ инстинкт.

Едно новородено дете има много широки портали за приемане на информация. Тръгне ли изпълнението на любовна програма, това е толкова могъщ инстинкт, че всичко останало прави късо съединение. Тъжно е, но е факт: Любовната програма убива интелекта. Затова европейците са постигнали най-голямата цивилизация, защото са по-неемоционални, по-студени хора, които учат дълги години и накрая се сещат, че трябва да се оженят. Сега обаче има интеграция и всички ставаме негърчета и резултатът е ясен.

Значи, успехът на китайците идва, че умеят да се въздържат. Сега много се говори, че освен коефициент на интелигентност, при който се проявяват логическите възможности, има математически тестова за това, както има и тестове за емоционална интелигентност. Емоционалният интелект отчита дали ти управляваш физическото си тяло или то тебе.Карл Маркс е казал, че нищо човешко не му е чуждо. Под човешко той разбира животинско. Това е човек с ниска емоционална интелигентност. Висока емоционална интелигентност означава, че интелигентният човек може да отлага удоволствието. Глупавият шахматист тръгва „да лапа“ пешки и го правят мат на три хода. Умният шахматист прави някакви жертви, жертва царица, обаче печели играта.

Една от 1000-та книги, които трябва да прочетете е на Херман Хесе , който е лауреат на Нобелова награда по литература. В неговата „Сидхарта“ се разказва за син на брамин (индийски свещеник), който бяга от къщи и отива при саманите (отчелниците). Няколко години живее между тях, гладува, дъжд го вали, мълнии кръжат около него, минава през всички духовни степени и самоусъвършенствувания. Накрая предполага, че няма какво повече в духовен план да спечели и се връща обратно при хората. Намира търговец и иска да започне работа при него. Търговецът го пита: “Какво можеш?“ Сидхарта му отговаря: Мога да чета, да пиша, да смятам и да постя. Търговецът отвърнал, че не вижда полза от това, че може да пости. Браминът му казал:“Това е най-важното. Ако Вие не ме приемате при моите условия, ще се върна обратно в гората, ще гладувам месец, два, година и Вие отново ще ме потърсите, защото Ви трябвам!“ Размислил търговецът и го приел при условията на младия брамин. 

Значи, силен е онзи човек, който може да се въздържа от удоволствията, за да спечели по-голямо удоволствие. Да пожертва нещо, за да спечели друго по-голямо. Повечето хора живеят като животните, веднага искат да получат каквото им се иска. Според будистите има два варианта да си щастлив: Или всичко да имаш или нищо да не искаш. Но тъй като няма възможност всичко да имаш, остава опцията нищо да не искаш.Големи успехи постигат хора, които умеят да правят жертви, които умеят да отложат удоволствието си, както двамата китайци. Това е форма за успеха на китайците- да умеят да се въздържат.Някога моят баща ме критикуваше, че съм имал китайско търпение и нерви като корабни въжета. Това се оказа много полезно за един учител, но да можеш да отлагаш удоволствието е много важно нещо. Емоционалната интелигентност, дава възможност да отложиш удоволствието и да постигнеш много в избраната от тебе област. За това са необходими 20 000 часа. Любовната програма отнема всички други часове. 

Не смятам, че циганите са по-глупави от другите народи, но те просто се отдават изцяло на любовната си програма.В село Милево имало ученичка от ромски произход на 12 години в ІV клас с два развода?! Една журналистка от същия етнос заявила, че нищо лошо нямало в това. Щом момичето можело да прави секс, можело и да роди дете. Въпросът е не дали може да роди дете, а кога това дете ще направи необходимите 20000 часа и ще усвои 10000 години цивилизация? Тези деца остават на ниво неандерталци. Те никога няма да имат време за голямата култура на човечеството. То никога няма да узнае какво има на обратната страна на Луната и кой е Фрасноа Меле. Значи на такива деца е откраднато историческото наследство, 10 000 години цивилизация. По европейския закон, за онзи който е откраднал възможността за цивилизация, се полагат 2 години затвор. По този закон в България, почти цялото мъжко циганско население трябва да бъде в затвора, но това е друга тема.

Алберт Айнщайн казва, че за големия успех е нужен 99% труд и 1% талант. В това отношение е много показателно какво става след Втората световна война. В победена Германия съветските войни изнасят казанчета от тоалетните, брави от вратите, и всичко останало, което им хареса. Крадат на дребно. По-интересно е какво крадат американците от победена Германия. Американските войски стигат до Берлин. Съветският генерал Кьонев отива да се моли на Айзенхауер, Съветската армия да превземе Берлин и да забият съветското знаме на Райхстага. И това се случва. В края на войната германците, които водят война с целия свят, дават 5.5 млн човешки жертви. Съветският съюз дава 27 млн жертви. Американците и англичаните дават по 100000. Американците искат само да влязат в един квартал, където е Банката и да приберат златото. 

Миналата година бяхме канени в Щутгард и Фрайбург, а пътьом минахме през Тюбинген, където е гробът на моя любим поет Фридрих Хьолдерлинг. Там ми разказаха, че след Втората световна война цели университети, лаборатории, литература, заедно с професорите и асистентите им били пренесени в Америка. Които са нацисти, заличава им се миналото, за да работят за американската кауза. Ричард Файман – лауреат на Нобелова награда, физик от световна величина, е участвал в проекта „Манхатън“ за създаване на атомната бомба. Той пише, че официалният език, на който се е говорело в Америка бил немският.

Най-интересно е какво крадат евреите в победена Германия?Падат нацистите и евреите идват на власт. Имало е програма „Рибентроф“, по която след Първата световна войната нямало достатъчно мъже за жените, тъй като са загинали на фронта. Хитлер се е погрижил да подберат най-здравите между тях, да нямат никакви наследствени заболявания. Подбират офицери с безупречен външен вид и здравен статус, да направят бебета. Имало специални домове, в които отглеждат децата, които са бъдещата велика раса, която ще владее света. Къде са отишли тези бебета? В Израел! Значи крадат генетичен материал, който е по-ценен от златото. Така че ако видите рус и синеок евреин да знаете, че той е или германец или славянин.Трябва да знаете, че аз отричам всякакъв расизъм.

Едно време се говореше, че българите били втори по интелект след евреите. Нито едното е вярно нито другото. Защо?Евреите, които са били преди повече от 2000 г. са се разпеляли по целия свят и 2000 години живеят пръснати между другите народи. Учили сме Теория на вероятностите. Еврейският закон задължава мъжа да се ожени на 18-годишна възраст, а жената – на 3 годишна възраст. Знае се коя жена кому ще бъде дадена. Като стане на 3 годинки на момиченцето се определя кой ще е съпругът. Освен това допреди 100 години на евреите е било разрешено многоженството. Един мъж може да има 10 жени, стига да може да ги изхранва. Един виенски евреин притежавал 10 къщи и във всяка по една жена. От къде са вземали жените? Купували са ги от пазара. Бедните хора си продавали децата и богатите са си купували красиви жени. Ефектът от това какъв е? 23 хромозома от бащата, 23 – от майката. За 2000 години се сменят примерно 100 поколения. Т.е. ако на 100 години жената не е еврейка, а повечето не са, се оказва, че нищо не е останало от генетичния материал. Т.е. народите са омесени.

Миналата година Международната олимпиада по физика беше в Израел, като задачите дават домакините. Отбелязвам, че повече от 70 години евреи обучават евреи. Ако е вярна легендата за интелекта, те трябваше да са на първо място, ние-на второ. На първо място бяха китайците. На второ място – корейците. Отборът на САЩ беше след отбора на Виетнам. Единственият отбор, който беше в първата десетка, беше този на Русия, класиран на трето място. Вече в Русия се учи яко. В момента най-трудно достъпният университет в света е Московският. Там изискванията са жестоки.

Моят опит показва, че в България, която е колкото един град в Европа, в малкия град Казанлък, от една паралелка сме имали 6 души на международна олимпиада, които носят 3 златни медала. Такъв случай не е имало нито в Китай, нито в Русия. За цялата история на международните олимпиади по физика, американците веднъж имаха един абсолютен първенец, който се казва Павел Батрачеевич, който е рус, рус, че чак бял, т.е. руснак. Отборът на САЩ е целият от жълти. Това е положението.България също има абсолютни шампиони- Иван Танев Иванов и американците -един. Но къде е България, къде са САЩ? Познайте за какви американски възможности става дума, а Иванчо – нито майка му, нито баща му имат университетско образование. Скромно семейство. От малък познава мизерията. Припомнете си цикъла на Карно за КПД: който идва от най-голямата мизерия – стига най-напред. 

И при китайците е така.Преди 30 години Шанхай е бил гигантско село. В момента живеят 28 мил. души, от които 1 мил. са милионери. Значи има страхотни стимули за развитие. В момента се правят тестове за интелигентност в цял свят. Най-висок коефициент показват китайците от Хонг Конг. Защо – умеят да се въздържат и да правят разумни жертви.Вие, първите ученици на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи сте гениите, които ще се въздържате и накрая ще получите голямата награда. Не е необходимо всички да ходите по олимпиади.Имаше една Еленка – скромно момиченце, стои си, мълчи си и се труди. Завърши СУ „Св. Климент Охридски“ с 6.00. 

В Париж специализира ядрена физика, после се прехвърли в Швейцария. Направи световно откритие в областта на ядрената физика. Тя ми каза, че това се дължи на задачите, които сме решавали в нашите школи. Дошло й е на ум да направи нова геометрия на регистриращото устройство в камерата и спестява стотици милиарди на европейците. Тя стана професор. Омъжена е за британски професор, който има два замъка -един във Великобритания, друг в Южна Африка. Затова казвам на ученичките: Ученичка, която живее скромно и учи много някой ден ще има два замъка. Някои са по-бавнички, но отиват по-надалече с упоритостта, постоянството и трудолюбието си.Кое не можаха да решат китайците?Диференциалните уравнения решиха, но има задачи, които искат много мислене и малко математика. С тях не можаха да се справят. Това е Вашият шанс.

Източник: Dolap.bg
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега