Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За първи път в бургаска болница имплантираха CRT

За първи път в бургаска болница имплантираха CRT

Екипът от сектор Кардиостимулация към УМБАЛ “Дева Мария” има вече 10 годишен опит в имплантацията на пейсмейкъри, а от няколко години се имплантират и сърдечни дефибрилатори.

През изминалата седмица в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас са направени първите за града имплантации на устройства за лечение на сърдечна недостатъчност - ресинхронизиращи системи, известни повече като "CRT". Операциите са извършени с подкрепата на водещия специалист доц. д-р Васил Велчев, завеждащ Сектор електрокардиостимулация в УМБАЛ „Света Анна“ в София. 

Селекцията и проследяването на пациентите, подходящи за този вид лечение, се извършва от д-р Иванета Йончева и д-р Денислав Бисеров. Екипът от сектор Кардиостимулация към УМБАЛ “Дева Мария” има вече 10 годишен опит в имплантацията на пейсмейкъри, а от няколко години се имплантират и сърдечни дефибрилатори. 

"Развитието на новата дейност ще помогне за разширяване на спектъра на пациентите, които ще имат шанс за подобрено качество на живот. „Важно е да отбележим, че имплантацията на тези устройства е безплатна за здравноосигурени пациенти.“ обяснява д-р Бисеров. 

Сърдечната недостатъчност е хронично заболяване, което води до инвалидизиране на пациентите, влошаване на качеството им на живот и фатален изход. Това може да е в резултат на преживян миокарден инфаркт, болест на клапите или нарушение в електропроводната система на сърцето. При част от пациентите имплантацията на високотехнологичен пейсмейкър или ресинхронизиращо устройство може да доведе до подобряване на функцията на сърцето като помпа и стабилизиране на състоянието за дълъг период от време. Така тези хора имат шанс за нормален и пълноценен живот.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега