Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Забраняват клането на едри животни в дворовете

Забраняват клането на едри животни в дворовете

Промените в Закона за храните предвиждат забрана за клането на едри преживни животни (крави и телета) за лична консумация в задните дворове на стопаните. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на общественото обсъждане на поправките в Закона за храните с браншовите организации.

Промените в Закона за храните предвиждат забрана за клането на едри преживни животни (крави и телета) за лична консумация в задните дворове на стопаните. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на общественото обсъждане на поправките в Закона за храните с браншовите организации.Той допълни, че забраната няма да се отнася за свине, агнета, овце, кози, ярета и кокошки.

Найденов  каза, че изискването е на Генерална дирекция "Здравеопазване и потребители" на Европейската комисия и за него настоява еврокомисарят по здравеопазване Тонио Борг. "За целта има екшън план до края на март да бъде решен проблемът. В противен случай ЕК може да повдигне процедура за санкция на България и да й наложи глоба", допълни министърът. 

Клането на едри преживни животни ще трябва да се осъществява в общински кланици, лицензирани частни обекти или мобилни кланици. "Традицията да се колят едри животни в задния двор води до рискове и те трябва да бъдат отстранени от ветеринар, за да не бъдат допуснати болести, като луда крава например, посочи министър Найденов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега