Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задава се фестивален уикенд, ето какво можете да правите от 23 до 25 юни в Бургас

Задава се фестивален уикенд, ето какво можете да правите от 23 до 25 юни в Бургас

Жителите и гостите на морския град ще са приятно затруднени кое събитие да изберат, за да се насладят на запомнящи се летни емоции.

Свежа вълна от фестивали ще „залее“ Бургас през следващите дни. Жителите и гостите на морския град ще са приятно затруднени кое събитие да изберат, за да се насладят на запомнящи се летни емоции.

Бургас е домакин на първия по рода си Remotion Fest Burgas, който събира дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти. Организатори на събитието са Община Бургас и общинското търговско дружество „Иновационни системи“ ЕООД. Remotion Fest Burgas се провежда между 21 и 25 юни. Билети за единствения по рода си фестивал в България може да се закупят от URBO и TICKETSTATION. Международни лектори от Португалия, Франция, Германия, Испания, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Нидерландия и Румъния ще споделят своя опит пред аудиторията.

В програмата са включени две части – конферентна и развлекателна. Конферентната част ще се осъществява в Конгресен център – Бургас. Фестивалната зона ще включва къмпинг, място за релакс, сцена, открит бар и други. За онези, които желаят да движат проектите си от морския бряг, ще бъде осигурена интернет свързаност и работни кътове на закрито. Предвидени са още зона за дискусии, зона за вдъхновители, АРТ зона и зона за спорт. Събитието е насочено към тези хора, които имат възможност да работят от всяка точка на света в сферата на дигиталните технологии. На фестивала ще бъде представен потенциалът на бургаския регион сред хората, които могат и искат да работят от плажа.

Подробна информация за фестивала е качена на интернет страницата.

На 23 юни стартира и най-новото културно събитие – фестивалът „Бургас-вълнуващ и артистичен“, който ще продължи до 25 юни (неделя) и ще включва различни локации в града. Очаква ни огнено шоу и приказни герои, театрални работилници. Спектаклите в неговата програма ще бъдат изпълнени от артистите на Театър „Жар“, Театър на огъня и сенките „Файъртър“ и „Палячи“, които са част от фестивала. В първия фестивален ден пространството пред Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ ще се превърне в „огнена арена“ за артистите от театър „Жар“. Спектакълът им „Пробуждане“ ще пресъздаде мистичното пътуване на Душата към нейното освобождение. Труден, изпълнен с препятствия, опасности и страхове ли ще бъде нейният път? Елате да видите на 23 юни, от 21:00 ч., пред „ Парк Арена ОЗК“!

Пълната програма за фестивала можете да откриете тук.

Ако има място, където вълшебствата и желанията се сбъдват, то това е остров Света Анастасия. Най-магичният фестивал – Биле фест, се завръща там за поредно лято. Той ще се проведе на 23, 24 и 25 юни – петък, събота и неделя. 

И тази година различни изложители ще представят своя продукция в рамките на събитието. Първият курс до остров Света Анастасия ще бъде в петък, 23 юни от 10.00 ч. За да е запомнящ се, Биле фест ще предложи и музикални преживявания. На 23 юни (петък), от 11.00 часа, ансамбъл "Странджа" ще представи въздействащ танцов спектакъл, посветен на фолклорната магия.

В съботния ден, от 11.00 ч., посетителите на острова ще съпреживеят ритуала "Еньова булка", пресъздаден от СФА „Китка“, с художествен ръководител Мария Маркова-Халачева. В духа на Еньовден ще бъде сплетен специален венец от билки - Еньовденски венец за здраве. В неделя, освен базар на изложителите, всички „островитяни“ ще се насладят на културна програма с различни акценти.

И тази година интересът към Биле фест е голям и местата за морско пътешествие бързо се изчерпват. За да бъдете част от това уникално събитие, е необходимо да направите своята резервация за пътуване до остров Света Анастасия на тел. 0882 004 124. Двата кораба „Бургус“ и „Анастасия“ ще обслужват курсове в трите дни – от 10:00 ч., 10:15 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. Ще има и допълнителни курсове в 11:30 ч. и 15:00 ч.

Ако всичко това не ви е достатъчно, Бургас ще ви предложи още един фест. Готови ли сте да се потопите в едно свежо и зелено преживяване? Екипът на „Грийнбург“ организира интересно събитие, което ще се проведе на 23, 24 и 25 юни – петък, събота и неделя. Мястото е Регионална библиотека „Пейо Яворов“. На „Greenburg Fest“ ще се потопите в три дни, изпълнени със зелени лекции, работилници, кръгли маси, куизове и много други. Очаквайте изкуство, музика и участие на талантливи музиканти от цялата страна. Събитието ще бъде наситено с интерактивни активности, където можете да споделите идеи и опит с други участници, да научите новости, свързани със зеленото предприемачество и екологичната осведоменост.

Програма вижте тук.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега