Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задигат 70 бона от бидон за зеле на кравар от Раковски

Задигат 70 бона от бидон за зеле на кравар от Раковски

Баща, който се грижи за пет свои деца и десет на втората му жена, води собствено разследване за кражба на 70 000 лева, изчезнали от бидона му за кисело зеле. Парите били откраднати от къщата на 47-годишния кравар Йовко Абанасов в ромската махала в кв. “Генерал Николаев” в Раковски.

Баща, който се грижи за пет свои деца и десет на втората му жена, води собствено разследване за кражба на 70 000 лева, изчезнали от бидона му за кисело зеле. Парите били откраднати от къщата на 47-годишния кравар Йовко Абанасов в ромската махала в кв. “Генерал Николаев” в Раковски, пише в. "Труд".

Йовко получил парите през есента на миналата година като кръвнина от катастрофа, при която загинала първата му жена Цветана. “Богатството не може да ми върне жената, имахме 25 години брак. Като я изгубих, останах сам, няма кой да те посрещне, ласка да ти даде. Роди ми пет деца, а си отиде на пътя”, жалва се Йовко. Тежко му е да си спомня фаталния ден. 

 “Беше преди пет години, на 18 октомври 2007 г. През деня, докато пасях кравите, загубих две в полето. Привечер тръгнах да ги търся”, разказва Йовко. За помощ той натоварил на каруца съпругата си, сина им Александър и брат си Митко. Потеглили към нивите по пътя за Раковски. Тогава каруцата била пометена от жълто комби. Телата на пътниците се разхвърчали по асфалта. “Успях да се вдигна, опитвах да помогна на жена ми. Докато дойде линейката, издъхна в ръцете ми. Синът беше ранен, а брат ми изпадна в кома. Възстанови се, но главата не го слуша”, разказва Йовко.

След това Йовко завежда дело срещу шофьора и получава 300 000 лева кръвнина, които се разпределят между наследниците на загиналата Цветана. Част от парите трябвало да бъдат дадени от застрахователна компания. Когато приключва съдебната сага, парите са преведени по банкови сметки на семейството на Йовко.

Наследниците на Цветана решават да си построят къщи, както и да изпратят децата си на училище, за да се образоват. Всеки сам си разпределя сумата. “Умувахме с единия ми син Галин и решихме неговите пари да ги изтеглим от банката. Трябваха ни за довършване на къщата му. Искахме да правим ферма с халета за коне, овце и крави, да си стъпим на краката”, връща лентата назад Йовко.

В средата на ноември м. г. изтеглил 75 000 лв., сложил ги в спортен сак и ги занесъл вкъщи. Там вече живеел с новата си жена Иванка и няколко от децата й. “На втория етаж сме, а първият е празен, защото няма прозорци. Извадих чантата с парите, отворих бидона и подредих пачките. Не се напълни и до половината, 70 000 лева не са чак толкова много. Врътнах капака на бидона, а след това заключих стаята”, спомня си Йовко.

Веднъж бръкнал и взел няколко хиляди да купи микробус и строителни материали за къщата на Галин. Но на 17 декември пак му потрябвали пари, за да плати спазарен кон. “Останах като гръмнат. Бидонът бе празен, обърнат и зееше без похлупак. Питам Иванка къде са парите, тя вдига рамене”, ядосва се Йовко.

Предишната вечер в полунощ в дома му гостували синът на втората му жена Петър и съпругата му. Йовко питал и тях. Но и те не знаели къде са парите. Тогава стопанинът отишъл в полицията с Иванка. И се върнал сам оттам. Прибрали жена му като заподозряна за изчезналите пари.

“Задържаха Иванка за една нощ, после я пуснаха, защото не е замесена. За мен бидонът бе по-сигурно място от банката. Мислех, че на никой няма да му хрумне, че държа пари в бидон за кисело зеле”, тюхка се Йовко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега