Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържани са телефонни измамници, действали в три области

Близо 50 хил. лв са взели мошениците от 14 измами
Задържани са телефонни измамници, действали в три области

Престъпна група от специалисти по телефонни измами е разбита при полицейска операция, проведена от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и колегите им от ОДМВР - Плевен, Русе, Хасково и Стара Загора. Във Ветово, област Русе са задържани трима автори на поредица телефонни измами, извършени в страната. Всички задържани са криминално проявени, съобщиха от МВР.

Престъпна група от специалисти по телефонни измами е разбита при полицейска операция, проведена  от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и колегите им от ОДМВР - Плевен, Русе, Хасково и Стара Загора. Във Ветово, област Русе са задържани трима автори на поредица телефонни измами, извършени в страната, съобщиха от МВР.

Това са И.И. /18 г., криминално проявен за кражби и измами, В.Ц.-Джохоя /25 г./, криминално проявен по чл. 325 (хулиганство), чл. 152 (изнасилване), чл. 209 (измама) и чл. 150 (блудство); осъждан за престъпление по чл. 150 от НК, и Т.Д. Томито /39 г./,криминално проявен и осъждан за престъпления по чл. 206 (обсебване), 209-211 (измами) и чл. 302 (подкуп) от НК. И тримата са от Ветово.

По същото време в Хасково е задържан 34-годишният Е.М. от града,  ползван от измамниците като “муле”. В хода на процесуалните действия до момента във Ветово са намерени 14 мобилни телефона и множество SIM – карти, сред тях - и ползвани при измамите. Иззети са откритите газов пистолет, златен накит и картодържатели.

У хасковлията са открити 2 мобилни апарата и 2 SIM-карти, като за единия от телефоните е установено, че е ползван за връзка с измамниците, както 8000 лева, придобити от престъпна дейност. 4500 лева от иззетите пари са от извършени две измами в Хасково същия ден.Ходът на разследването до момента сочи, че има данни за съпричастност на групата към 14 извършени телефонни измами, от които са придобили около 50 хиляди лева.

По време на полицейската операция са предотвратени други три опита за измама. Жертвите на престъпленията са от Хасково, Нови пазар, Шумен, Русе, Чирпан и други малки населени места. Измамниците действали по позната схема - звънят на случайно избрани телефонни номера и под предтекст за пострадал роднина /обикновено със счупен крак/, нуждаещ се спешно от хирургическа интервенция, или че роднина е участвал в пътно-транспортно произшествие с пострадало дете, искат и присвояват от потърпевшите различни суми.

Те изпращали на адреса на жертвата т.нар. “муле”, което прибира от тях договорените пари или ценности. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в поделения на МВР. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега