Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха млад мъж, опитал да краде от храм в Каменар

Задържаха млад мъж, опитал да краде от храм в Каменар

40 годишен помориец, служител в Районно управление – Руен, навръх Стефановден задържал и предал на поморийските полицаи 22-годишен криминално проявен мъж от Мездра, който чрез взломяване на прозорец, проникнал в църковен храм „Света Параскева“

40 годишен помориец, служител в Районно управление – Руен, навръх Стефановден задържал и предал на поморийските полицаи 22-годишен криминално проявен мъж от Мездра, който чрез взломяване на прозорец, проникнал в църковен храм „Света Параскева“, разположен в поморийския квартал „Каменар“.

Действията по счупване на прозореца, осъществени около 08.20 ч. на 27.12.т.г., са забелязани от съпругата на полицая от група „Криминална полиция“ към РУ Руен, която го алармирала за случващото се и въпреки, че не бил на работа, самоотвержено се отзовал и задържал криминално проявения. След задържането позвънил в Районно управление - Поморие, като предал 22-годишния мъж от Мездра, опитал се да извърши взломна кражба от църковния храм. По случая е образувано бързо производство. 

Припомняме, че последния случай за кражба на събрани парични средства от кутия за дарения към манастира „Св. Георги“ в Поморие е от 04.12.т.г. Тогава около 04.00 ч. 34-годишен криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец, който към настоящия момент е с прекъсната присъда „лишаване от свобода“ от бургаския затвор за период от един месец (от 06.11.т.г. до 06.12.т.г.)., проникна в манастира, чрез взломяване катинара на входната врата на т.нар. „Аязмо“ и след последващо взломяване на катинара на кутия за дарения отне събраната парична сума в размер на около 20 лева. 

В резултат на допълнителните полицейски действия бе констатирано, че помориецът е извършител и на опит за проникване в манастир „Св. Рождество Богородично“, разположен в местността „Аязмото“, осъществен около 01.40 ч. на 29.11.т.г. Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала СОТ алармата на манастира – въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител (общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лв.)Работата по случаите продължава от служители на ОДМВР – Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега