Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха недекларирани над 1,5 млн. евро в лек автомобил на „Капитан Андреево”

Задържаха недекларирани над 1,5 млн. евро в лек автомобил на „Капитан Андреево”

Нарушителят е обяснил, че придобитите парични средства са му дадени от баща му след продажбата на автобуси и с тях планирал да си купи жилище в Турция, заяви зам.-прокурор Кирилова.

Митническите служители на МП Капитан Андреево разкриха рекорден случай на недекларирана валута с левова равностойност 3 056 698 лева, обявиха на съвместен брифинг началникът на МП Капитан Андреево Георги Господинов и Мария Кирилова, заместник районен прокурор на Районна прокуратура Хасково.

На 23.03.2023 г. на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил BMW с румънска регистрация. Водачът- турски гражданин, пътувал със съпругата и 18-месечното им бебе от Румъния през България за Турция. Пред митническите органи те заявили, че не пренасят акцизни стоки, стоки с търговски характер, валута или благородни метали и изделия от тях. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под предните седалки и между предната и задната седалки са открити осем полиетиленови плика, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 1 562 865 евро с левова равностойност 3 056 698 лева.

„Любопитното в случая е, че толкова голямо количество пари се пренася в лек автомобил. Нарушителят е обяснил, че придобитите парични средства са му дадени от баща му след продажбата на автобуси и с тях планирал да си купи жилище в Турция“, заяви зам.-прокурор Кирилова.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Хасково-Териториално отделение- Свиленград.

Водачът -М.Г., на 41 г. е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

„От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили валута с левова равностойност над 10 000 000 лева. Основно валутата се задържа в товарни автомобили и автобуси, но във връзка със засиления митнически контрол вече се търсят нови алтернативни начини за пренасяне на валута. С разкриването на всеки един случай натрупваме достатъчно рискова информация, която ни помага да откриваме т. нар. вериги на доставка“, заяви Господинов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега