Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха служител на Спортното министерство с 60 000 лв. в белязани банкноти

Задържаха служител на Спортното министерство с 60 000 лв. в белязани банкноти

Акцията на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия е проведена в петък по обяд, съобщиха от държавното обвинение

Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан със сумата от 60 000 лв. в белязани банкноти.Акцията на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия е проведена в петък по обяд, съобщиха за NOVA от държавното обвинение.

„Сформиран е екип от следователи, които са отишли на място в Министерство на младежта и спорта. Касае се за подкуп в размер на 62 хил. лв., който е бил поискан и получен от служител на министерството, който е на експертно ниво. В момента колегите извършват огледи на местопроизшествие, изземвания и обиски, както и разпити на свидетели“, заяви прокурорът Христо Кръстев на брифинг пред журналисти. 

"Образувано е досъдебно производство. Това, което предстои са разпити на различни лица и проверяване на сумата за подкуп", добави административният ръководител на СГП Илиана Кирилова и подчерта, че засега е задържано едно лице за 24 часа, но има възможност да бъдат задържани още. По думите на прокуратурата става дума за спортната федерация. „Подкупът е поискан от евентуално шеф на спортна федерация, за да се допусне 1 млн. и 200 хил. лв. за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани бъдещи финансирания на съответната федерация“, уточни Кръстев. 

От министерството изпратиха позицията си до NOVA.
"В отговор на медийни запитвания във връзка със задържането на служител на Министерството на младежта и спорта Ви информираме, че ръководството на ММС оказва пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции.Допълнителна информация по случая ще предоставят разследващите органи". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега