Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха телефонен измамник, други обаче имаха късмет

Жена даде и последните си 10 лева на измамници
Задържаха телефонен измамник, други обаче имаха късмет

Телефонен измамник, представил се за адвокат беше заловен от полицията, в момент на получаване на парите от "жертвата".

Телефонен измамник, представил се за адвокат беше заловен от полицията, в момент на получаване на парите от "жертвата". Засечката е станала вчера, след като мъж уведомил органите на реда, че измамници са искали да го излъжат по схемата "блъснато дете" . В 10.30ч  на стационарния телефон в дома на 51-годишния мъж се обадил непознат, който се представил за служител от полицията. Той заявил, че дъщерята на тъжителя е задържана, защото е блъснала с колата си 9-годишно дете и то било с опасност за живота. Бащата трябвало да плати за освобождаването й 8000 лв., които да предаде на "адвокат Радев".  На мястото на уговорената среща, служителите на Второ РУ "Полиция" са заловили 23-годишен младеж с инициали  М.И. от Бургас – познат на полицията. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.    

Възрастни хора, обаче не се осъмниха в лъжите на телефонните измамници и загубиха много пари.  Първият сигнал е подаден  във вторник в13.30 ч в Първо РУ “Полиция” – Бургас . При извършената проверка е установено че два часа по-рано на стационарния телефон в дома на възрастна жена се е обадило непознато лице и заявило, че дъщеря й е блъснала с колата си  дете и са необходими   12 000 хиляди лева за да не  влезе в затвора. Жената си уговорила среща с извършителите и им предала 3700 лв. По-късно пенсионерката се чула със зет си и разбрала, че е измамена. Образувано е досъдебно производство.  

На 19.10.2010 г. около 20.30 ч в Пето РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за поредната извършена измама по телефона. Около 12.00 ч. на 9 октомври на стационарния телефон в дома на 82-годишна жена е получено обаждане от женски глас, когото тъжителката оприличила на гласа на дъщеря си. Плачейки  “дъщерята” обяснила, че при пътуване със съпруга си са блъснали малко дете и в момента се намират в полицията. Веднага след това обадил мъж, който се представил за адвокат и поискал   5000лв., за да се разреши случая, защото познавал прокурора. Тъжителката отговорила, че в момента разполага с 1500 лева и мнимият адвокат,  поискал да му продиктува серийните номера на банкнотите, за да ги опише и предаде на прокурора.  След около 10-на минути той изпратил пред дома на потърпевшата “доверен човек”, на когото жената предала 1410лв.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега