Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха трима нашенци, произвеждали нелегални цигари в няколко държави в Европа

Задържаха трима нашенци, произвеждали нелегални цигари в няколко държави в Европа

Операцията е планирана и осъществена след придобита от ГД „Борба с организираната престъпност“ – МВР оперативна информация, която е подадена към партньорските служби.

Задържаха трима нашенци, произвеждали нелегални цигари в няколко държави в Европа. Арестите са извършени в рамките на мащабна операция, координирана от Европол в четири държави - членки на ЕС - Австрия, Унгария, Словакия и Белгия. Операцията е планирана и осъществена след придобита от ГД „Борба с организираната престъпност“ – МВР оперативна информация, която е подадена към партньорските служби.

Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов на брифинг във вътрешното ведомство. Той поясни, че общо задържаните при акцията са 16 души, сред които и лидерът на организацията. По думите му, се касае за високоорганизирана престъпна група. От разбитите две фабрики са иззети общо 17 тона нарязан тютюн, повече от 500 милиона къса цигари, машини и множество материали, използвани за престъпната дейност.

През май т.г. в сектор "Контрабанда" е постъпила информация за австрийски гражданин, имащ намерение да закупи машина и консумативи за производство на цигари в България, поясни директорът на ГД „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов. В хода на оперативните действия е установена както самоличността на мъжа, австриец от грузински произход - засичан и при реализация в Белгия през август 2015 г., когато отново по информация на ГДБОП беше неутрализирана фабрика за производство на цигари, така и движението на камиона с машините и мястото, където са дислоцирани.

Специализираната операция е проведена миналата седмица, като фабриката е намерена в работен режим. На място са задържани четирима молдовски граждани, а след проведени оперативно-издирвателни действия са арестувани организаторът на фабриката и трима негови приближени, контролирали производството в Будапеща.

Същия ден в Австрия, при проверки в предградия на Виена, е установена още една фабрика в работещ режим. Там са задържани белгиец, трима българи, двама сърби и двама черногорци. На следващ етап е проверен и склад в Словакия. 

При акциите са иззети: от фабриката в Будапеща - 10 т нарязан тютюн, 50 мастербокса цигари Gold Mount, познати предимно на британския пазар, четири машини и множество материали за производство на цигари; от фабриката във Виена – 7 т нарязан тютюн и около 500 мастербокса фалшиви Marlboro. В Словакия са открити 15 мастербокса Gold Mount.

В момента австрийските и унгарските власти извършват оценка на нанесената щета, прави се експертиза и на откритите веществени доказателства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега