Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров, БСП: Категорично сме против пълното изпразване на складовете на Министерство на отбраната

Зафиров, БСП: Категорично сме против пълното изпразване на складовете на Министерство на отбраната

„Ние не сме против процеса на подновяване на боеприпасите, но сме категорично против пълното изпразване на складовете, което явно предстои – без график, без въобще да е ясно дали ВМЗ могат да осигурят такива технологични възможности за възстановяване на тези боеприпаси.", обясни зам.-председателят на БСП.

„Изчаках,  за да видя дали някой от вносителите на това абсолютно нескопосано написан проект за решение, ще намери сили и кураж от тази трибуна да се опита да обясни на българските народни представители и на българското общество какъв е смисълът от това решение, което предстои да бъде гласувано в Народното събрание. Но не виждам някакъв ентусиазъм в редиците на вносителите, защото самите вносители са абсолютно наясно, че това е един чисто политически акт, който няма никакви практически измерения и никаква аргументация“. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров по време на  обсъждането на ускоряване на процеса по обновяване на военновременните запаси на Министерството на отбраната.

„Ние не сме против процеса на подновяване на боеприпасите, но сме категорично против пълното изпразване на складовете, което явно предстои – без график, без въобще да е ясно дали ВМЗ могат да осигурят такива технологични възможности за възстановяване на тези боеприпаси. Това е едно чисто политическо решение, което няма никаква аргументация – нито експертна, нито каквато и да е друга. Този проект е абсолютно нескопосано написан и е обида за българското Народно събрание“, категоричен бе Атанас Зафиров.

Той попита: „Какво значи „ускорено“, какво значи „в кратки срокове“, стопира ли се сегашният процес? Категорично е ясно, че нов график няма. Няма становище на ВМЗ може ли да се направи такъв нов график. Кое налага тогава това ускорение? Очакваме отговори. В проекта се говори със загриженост за българската армия и никъде не става ясно каква е целта – аз продължавам да смятам, че той има политически характер“, каза зам.-председателят на БСП.

Зафиров обясни, че след като се е запознал с мотивите за предлагания проект за решение, е установил, че в момента складовете на българската армия са пълни с почти негодно въоръжение и боеприпаси, което всеки момент рискува да доведе до сериозна опасност: „Може ли да ни обясните кой ръководеше отбранителния сектор в последните близо 13-14 години? Коя политическа сила е допуснала такова състояние на запасите, което не търпи нито секунда отлагане на неговата подмяна и защо през всичките тези години не са предприети необходимите действия, та се налага вчера да правим заседание на комисия, днес да го вкарваме в дневния ред и от утре да стартира процеса по изпразване на българските складове и замяната им с годно въоръжение?“, попита депутатът.

Зафиров призова: „Очаквам вносителите да дадат обяснение кое наложи това спешно свикване на комисията и точката да бъде включена като първа в дневния ред. Очаквах, че това ще е едно решение, което ще даде основание на политиците от управляващото мнозинство да направят един бърз преход по всички възможни телевизии и да обясняват колко са загрижени за международната ситуация в момента. Но това, което виждам, истински ме изумява – ние от „БСП за България“ категорично ще се противопоставим на този подход и ще бъдем против.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега