Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров, БСП: Внесохме вот на недоверие за престъпния провал на правителството

Зафиров, БСП: Внесохме вот на недоверие за престъпния провал на правителството

"Най-големият грях на тази „сглобка“ е, че продължава да разделя българската нация – под неясен диктат и чужди интереси", посочи зам.-председателят на БСП.

Най-големият грях на тази „сглобка“ е, че продължава да разделя българската нация – под неясен диктат и чужди интереси, посочи зам.-председателят на БСП 

„Този вот най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната ни. Виждате, геополитическите кризи се засилват. Вместо обаче да осигурява стабилност и спокойствие, управляващите способстват с действията си тези кризи да ни засегнат пряко“.

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров след като народни представители от ПГ на „БСП за България“ внесоха заедно с ИТН и „Възраждане“ в деловодството на Народното събрание подписи за иницииране на вот на недоверие към правителството в сектор „Национална сигурност и отбрана“.

Атанас Зафиров показа снимка от оградата на границата и заяви: „Това е състоянието на преградното съоръжение на българската граница. Всички мерки, които бяха обещани за подобряване състоянието на съоръжението, за безопасността на границата - не се случиха. Липсват обещаните 1200 гранични полицаи - министър Тагарев отговори, че ще изпрати 50 войника да охраняват границата. Това е илюстрация на безсилието на сегашното вредно за България управление“.

По думите на зам.-председателя на БСП продължава кадровата немощ на Българската армия - проблем, по който управляващите също бездействат. „Вчера зам.-министърът на отбраната призна, че тази година приемът на курсанти във военния университет е, за съжаление, една трета от обявените нужди. Тези, които ще завършат, могат да попълнят едва 22 % от нуждите на Българската армия. Нещо повече – продължава системното изпразване на способностите на българските въоръжени сили и това обикновено се прави в услуга на чужди интереси. Не става ясно под какво давление и влияние“, добави Атанас Зафиров.

Той показа решение на правителството за подписване на договор за новите бойни машини "Страйкър" отпреди няколко дни, взето преди необходимото решение на Народното събрание. „Това решение на Министерски съвет, преди да се произнесе Народното събрание, е в противоречие на законовата рамка, приета през 2018 г., която казва, че сумата трябва да бъде 1.450 млрд. лв. Кабинетът обаче взима решение за 2.200 млрд. лв. незаконосъобразно“, посочи Зафиров като добави: „Освен това, са решили договорът да бъде подписан не от министъра на отбраната, който явно иска да избяга от отговорност, а от директор на дирекция“.

Атанас Зафиров посочи, че в мотивите за вота са посочили проблемите с изпразването на българските складове от въоръжение, даряването на въоръжение и техника с неясни мотиви и последствия.

Като сериозен проблем той подчерта факта, че българският военно-промишлен комплекс е оставен встрани от процесите на превъоръжаване и модернизация на Българската армия. „Дали се прави умишлено или в чужд интерес, предстои да разберем, но в крайна сметка не се използва този огромен потенциал, който има нашия ВПК. В същото време ще бъдем принудени да купуваме въоръжение от външни доставчици. Още едно доказателство, че това правителство взима решения под някакъв друг натиск. Обикновено тези решения се оправдават с ЕС, с НАТО. И тук възниква въпрос - България не е ли пълноправен член на тези два съюза и в крайна сметка с подобно васално поведение, не нанасят ли допълнителна щета на националната сигурност, като засилват и евроскептицизма“, заяви социалистът.

„БСП сме категорични - най-големия грях на това управление е, че продължава да разделя българската нация, а това също е елемент на националната сигурност. Видяхме  го и в решенията за унищожаване на българската енергетика, и в кризата с украинското зърно, и в кризата с ТЕЦ-овете – управление, вредно за България и българските граждани“, заключи Атанас Зафиров.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега