Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: По всяка вероятност началникът на отбраната ще бъде сменен

Зафиров: По всяка вероятност началникът на отбраната ще бъде сменен

"След десет дни е последният съвет по отбраната за годината. Сред решенията, които трябва да се вземат, са и поставянето на генералски звезди. Ако началникът на отбраната не получи четвъртата си звезда, той трябва да излезе в пенсия, тъй като по закон началникът на отбраната е генерал с четири звезди. Министър Нейчев упорито отказва да даде такава звезда на началника на отбраната". Това заяви народният представител от групата на БСП "Лява България" Атанас Зафиров на среща с бургаските медии днес.

"След десет дни е последният съвет по отбраната за годината. Средрешенията, които трябва да се вземат, са и поставянето на генералски звезди.Ако началникът на отбраната не получи четвъртата си звезда, той трябва даизлезе в пенсия, тъй като по закон началникът на отбраната е генерал с четиризвезди. Министър Нейчев упорито отказва да даде такава звезда на началника наотбраната". Това заяви народният представител от групата на БСП "Лява България" Атанас Зафиров на среща сбургаските медии днес.

По думите на Зафиров министърът на отбраната не е потвърдил, че четвъртатазвезда няма да бъде присъдена на началника. Вместо това обяснил, че предстоятразлични процедури и консултации. Депутатът, обаче, изрази съмнение, че ставадума за политическа смяна, тъй като настоящият началник бил предложен от бившияминистър. "Това на практика означава, че по всяка вероятност той ще бъде сменен",допълни Зафиров.

До дни изтича 20-дневният срок, в който трябва да пристигнат двата полскидвигателя, които да заменят нашите докато трае ремонтът им в Полша. Зафиров,обаче, не вярва, че този срок ще бъде спазен, но пое ангажимент да следиразвитито на ситуацията.

"Запазвам си и съмненията по отношение качеството на ремонта и законността насделката. За мен това бе една сделка, която не е нещо страшно. Става въпрос за6-7 млн. лева не са чак толкова голяма сума, но последствията ще бъдат страшниза българската авиация. Тази сделка на практика приземи българската авиация иприземява нашите самолети, които иначе имат ресурс до 2030 година и биха моглида летят до тази дата", заяви Зафиров.

Що се отнася до другият актуален въпрос, свързан с новия закон за въздушнаохрана, която ще позволи охрана на въздушното пространство и от съюзнически самолети,Зафиров бе категоричен, че по всяка вероятност тази поправка ще мине, но изразисъмнение, че тази взаимопомощ ще бъде безплатна за България.

"Нормално е Балтийските държави, Словения, да използват съюзническисамолети, защото нямат авиация. Но чужди самолети да охраняват въздушнотопространство на България, при нашата авиация и историята й, е укоримо", допълниЗафиров.

В рамките на днешната пресконференция, народните представители Атанас Зафиров и Петър Кънев коментираха още Бюджет 2016 като го определиха като напрактика същия като този за 2015-а, използвайки и термина "копи-пейст". Подумите на Зафиров, очакваните допълнителни приходи, като тези от борбата с корупцията,например, не били отразени в новия бюджет. Що се отнася до Местните избори,народният представител бе категоричен, че БСП трябва да признае поражението си.

"Но като казваме, че тези избори са били манипулирани, защо не направихменищо, за да докажем, че са манипулирани. Това нашето обжалване остана някактихо, нечуто. Плюс това, като обжалвахме, като изгубихме, трябваше да отидем напо-високо ниво, има и други инстанции", коментира народният представител.

Що се отнася до оставката на общинския ръководител, оказва се, че има над20 кандидатури за мястото му, но по думите на Петър Кънев, сред тях почти нямареално потенциални кадри за поста.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега