Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Работата на комисията "Сидеров" беше като по сценарий

Зафиров: Работата на комисията "Сидеров" беше като по сценарий

„Остави се впечатлението за едно по-скоро емоционално, отколкото прагматично гласуване”, заяви депутатът от левицата. Той възрази срещу начина, по който е заседавала комисията и недопускането на заседанията на народни представители, които не са членове.

"Веднагаслед  сформирането си, комисията по искането на главнияпрокурор за снемане на имунитета на народни представители бе свиканана заседание. С  тези си действия мнозинството показа, че за него епо-важно да лекува последиците от недъзите на системата, отколкото технитепричинители, след като други много по-важни решения и закони отлежават с месеципреди да им се отдели внимание”. Това заяви от парламентарната трибунанародният представител от ПГ на БСП Лява България - Атанас Зафиров.

По думите муподходът на комисията е бил формалистичен и членовете й не са разполагалис необходимото време до началото на първото заседание да се запознаят согромните по размери материали, предоставени от прокуратурата. Зафиров подчерта, че за два часа подготовка и по-малко от час заседание на комисията трудно би могъл да бъде проучен, който и да е било въпрос.

„Остави севпечатлението за едно по-скоро емоционално, отколкото прагматично гласуване”,заяви депутатът от левицата. Той възрази срещу начина,  покойто е заседавала комисията и недопускането на заседанията  на народнипредставители, които не са членове.

Социалистът подчерта, че комисията не еприела и правила за своята дейност, макар че е имало искане за гласуване натакива. Зафиров обясни, че заседанието е започнало с час закъснение порадиангажимент на председателя на комисията в друга комисия, а поради срив всистемата за допуск в НС - определени журналисти не са присъствали, за да могатда отразят работата й.   

„Всичко товасъздаде усещането за един сценарий, една формалност в работата на комисията иволно или неволно участие в един предварително решен казус”, категоричен беЗафиров. Той подчерта и странното наслагване на събития – първопричината заискането на прокуратурата съвпада по време с броенето на бюлетините в изборнатанощ и съпътстващите го нарушения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега