Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: След „А“, Пеевски да каже и „Б“, прокуратурата трябва да се задейства

Зафиров: След „А“, Пеевски да каже и „Б“, прокуратурата трябва да се задейства

Зам.-председателят на БСП припомни, че те многократно са сигнализирали за безобразията, които са се случвали по времето на служебните кабинети.

„Делян Пеевски е човек, който обикновено знае какво говори и какво върши – така че аз очаквам, като е казал „А”, да каже и „Б”. Защото това са много тежки обвинения - тук се говори за чудовищна корупция, за чували с пари. Във всяка една държава подобно нещо, изказано от председателя на парламентарна група на една от големите партии, би предизвикало истински трус”. Това заяви в предаването „Офанзива” зам.-председателят на БСП и народен представител Атанас Зафиров.

Той изрази недоумение от мълчанието на президентството, което четвърти ден вече не обелва нито дума по този въпрос. „Очакваме и тяхната реакция. Очакваме и прокуратурата да се заеме”, посочи Атанас Зафиров.

Зам.-председателят на БСП припомни, че те многократно са сигнализирали за безобразията, които са се случвали по времето на служебните кабинети: „5 служебни кабинета и 2 партийни проекта излязоха от президентството. Припомням, че инициирахме създаването на парламентарна комисия за скандалния договор с „Боташ”, припомняме за един служебен областен управител от Хасково и съмненията за покровителство на контрабандни канали, припомням за сигнала за злоупотреби в социалното министерство с европейски средства, който внесохме в началото на миналата година в прокуратурата, за скандалния имот, продаден в София от служебния областен управител за 300 хиляди лева при пазарна стойност близо 2 млн. лв. И още много примери. Огласихме ги и от парламентарната трибуна. Даже и председателят на БСП Корнелия Нинова им каза: „Крадете, бе, крадете”. Но нямаше чуваемост.”

По думите му това, което става ясно днес е, че БСП са били прави и не е било просто едно заяждане, както някои са казвали. „Не, нашата позиция е принципна и сега става ясно, че и други мислят като нас”, добави социалистът.

На въпрос кой се крие зад прозвището „касиера” Атанас Зафиров отговори: „Няма как да знам, но звучи като гангстерски филм, като организирана престъпна група. След като има касиери, значи има и сериозни финансови потоци. Подобен тип нерегламентирани пари се генерират обикновено от обществени поръчки и комисионни, неизгодни договори, контрабандни канали и други такива практики, на които сме ставали свидетели през тези 5 служебни кабинета”.

Запитан за Николай Копринков, зам.-председателят на БСП посочи: „За никой не е тайна, че Копринков беше един от основните кадровици в служебните кабинети. Той беше и топлата връзка на президентството с т.н. вътрешна опозиция в БСП – и всеки, който покажеше някаква непримиримост към легитимното ръководство на БСП, преминаваше през кабинета му на кастинг и обикновено получаваше някакъв сладък държавен пост, някои така станаха министри, областни управители, членове на бордове. А немалка част от тях още са си”.

Атанас Зафиров обърна внимание на факта, че интервюта с Николай Копринков няма. „Оказа се, че той не дава интервюта, не участва в публичния живот, въпреки че има много отговорен ресор - той е секретар по вътрешна политика на президента. Другите секретари обикалят студиата и дават интервюта, а г-н Копринков – не. Ясно показва, че изпълнява и някакви други функции, за които не би искал да се шуми много”, добави народният представител от „БСП за България”.

В отговор на въпроса необходимо ли е да ни пазят противокорабни ракетни комплекси, народният представител от БСП и член на парламентарната комисия по отбрана заяви: „Не знам от какво точно ще ни пазят тези противокорабни ракетни комплекси – не знам някой да се кани да дебаркира на българския бряг. По-голямата част са наши съюзници в НАТО в Черно море, не съм чул и Русия да има намерение да напада България. Във всички доклади за състоянието на националната сигурност се посочва, че в момента няма такава опасност”.

Народният представител от „БСП за България” подчерта, че той е принципен противник на трайно разполагане на чужди войски на българска територия. „Никога, дори и по време на Варшавския договор, тук не е имало чужди войски. Съвместни учения – да, партньорство – да, но не и трайно разполагане. Много по-добре ще е ние да си купим такава техника, вместо да строим за 100 милиона град за чужди войници на Кабиле”, посочи Атанас Зафиров.

В разговора за предстоящата ротация и съдбата на правителството, социалистът каза: „Мисля, че тяхната алчност ще ги погуби – този неистов ламтеж за постове, власт, разпределяне на ресурси. Като си разпределят регулаторите – една част от сглобката ще стане излишна и това най-вероятно ще бъде ПП”, прогнозира Атанас Зафиров, като допълни: „Това значи край на „Продължаваме промяната”, защото те направиха ритуално политическо самоубийство по начина, по който участват в това управление”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега