Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Загиналите в каменовъглена мина в Северозападна Турция станаха 28

Загиналите в каменовъглена мина в Северозападна Турция станаха 28

Спасителните екипи се опитват да извадят няколко десетки миньори, затрупани в галерии, намиращи се на дълбочина 300 и 350 м.

Най-малко 28 са загиналите и 28 ранените при взрив в каменовъглена мина в Северозападна Турция, сочат най-новите данни, обявени от министъра на здравеопазването Фахреттин Коджа в Tуитър. Коджа уточни, че 11 души са били извадени на повърхността и са получили медицинска помощ в болница.

Експлозията е станала в 18,15 ч. местно време снощи в мина край град Амасра, на брега на Черно море, отбелязва Франс прес.

Спасителните екипи се опитват да извадят няколко десетки миньори, затрупани в галерии, намиращи се на дълбочина 300 и 350 м. Според министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу 49 от общо 110-те миньори, които са намирали под земята по време на експлозията, са останали блокирани.

"Изправени сме пред една наистина тъжна картина", каза Сойлу, пристигнал спешно на мястото на трагедията заедно с министъра на енергетиката Фатих Донмез.

"По първоначални данни става въпрос за експлозия на газ гризу", посочи Донмез.

Първоначално турската държавна агенция за борба с бедствията съобщи в Туитър, че причината за експлозията е повреден трансформатор, но по-късно оттегли това предположение и обясни, че експлозията е резултат от възпламеняване на метан.

Очаква се днес на място да дойде и президентът Реджеп Тайип Ердоган. "Иска ни се да няма повече загинали и миньорите ни да бъдат спасени", написа снощи в Туитър Ердоган.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега