Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Законът за търговските вериги влиза в сила до края на лятната сесия на НС

Законът за търговските вериги влиза в сила до края на лятната сесия на НС

Законът за търговските вериги може да влезе в сила до края на лятната парламентарна сесия. Това обяви днес в Бургас депутатът от БСП Петър Кънев. Обикновено един закон мине ли първо четене му трябват месец – месец и половина да влезе в сила, обясни депутатът.

Законът за търговските вериги  може да влезе в сила до края на лятната парламентарна сесия. Това обяви днес в Бургас депутатът от БСП Петър Кънев. Обикновено един закон мине ли първо четене му трябват месец – месец и половина да влезе в сила, обясни депутатът.

Като председател на Комисията по икономическа политика, той посочи, че това е четвърти опит за приемане на този закон. Първият вносител на поправки в закона е бил Иван Костов още през 2010 година.  Няма единно мнение и единна практика в страните на ЕС по темата, посочи Кънев. Вариантът, предложен от социалистите, той определи като интересен.

"Това е по-рестриктивният вариант от предишния, предложен в 42-то НС", отбеляза икономистът и посочи, че на първо четене проектът е подкрепен от депутати  от РБ и ГЕРБ. "Това означава, че има хляб в този закон. Трябва обаче някои неща между първо и второ четене да се пипнат. Не случайно предложих да гласуваме три седмици срок за поправки между първо и второ четене. Има нужда от този закон. Той ще влезе. Това че т.нар.  асоциация за модерна търговия е против, това е съвсем нормално, всеки защитава своите интереси", подчерта депутатът.

„Те изпадат в една абсурдна ситуация. Това, в което ги обвинявахме преди две години – рекет върху малки доставчици, такса рожден ден, такса щанд и пр. – вече не съществува. След като това е така, искаме да го запишем в закона, за да го гарантираме", добави Петър Кънев.

По думите му първото, което ще настояват да остане, е клаузата, с която задължават всички вериги да публикуват рамковите си договори. „Второто е свързано с протеста на колегите от другите парламентарни групи за изключително високата глоба, която налага 10% от оборота". Има и  друг момент, свързан с вменяването на много задължения на БАБХ по контрола за изпълнение на закона“, коментира Кънев.

Петър Кънев е в Бургас във връзка с отбелязването на Международния ден на труда. На празника присъстваха още депутатът Атанас Мерджанов – член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия, говорител на НС на БСП, депутатът Атанас Зафиров, членове на ръководството, активисти и симпатизанти на БСП - Бургас.Митинг-концертът под мотото „Време за справедливост“  събра на откритата сцена „Охлюва” в Морската градина над 450 души, дошли да почетат празника на труда и международната работническа солидарност.         

Пред събралото се множество председателят на Общинския съвет на БСП Евгений Мосинов поздрави присъстващи и им припомни, че е дошло време за справедливост, за повече солидарност и социални промени. Заместникът му Тодор Ненов припомни историческите аспекти на празника и борбите на работниците срещу капитала през годините.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега