Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заложническа криза в синагога в Тексас

Заложническа криза в синагога в Тексас

Нападателят твърдял, че е брат на Афия Сидики, осъдена за тероризъм в САЩ и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за затворници със здравни и психически проблеми в щата Тексас.

Над 10-часова заложническа криза в синагогата в град Коливил в американския щат Тексас вдигна полиция и спецчасти на крак. На този етап тя приключи, заложниците бяха освободени, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от световните агенции.


Неизвестен нападател влязъл в синагогата и започнал да говори за религия, като настоявал да разговаря по телефона със сестра си. Той казал на няколко пъти, че не иска да види как някои ще бъде наранен и че вярвал, че той самият ще умре. Всичко това се чуло, докато религиозната служба в синагогата се излъчвала на живо по Фейсбук. После излъчването спряло. 

BREAKING: All hostages that were being held in a Texas synagogue are out and safe, Texas Gov. Greg Abbott said in a tweethttps://cnn.it/3Fyvxkz

Публикувахте от CNN в Събота, 15 януари 2022 г.

Нападателят твърдял, че носел взривни устройства. Той казал, че е брат на Афия Сидики, осъдена за тероризъм в САЩ и изтърпяваща присъда от 86 години затвор в център за затворници със здравни и психически проблеми в щата Тексас. Сидики бе осъдена за опит за убийството на американски военни през 2010 г. и заподозряна за връзки с Ал Каида.


Малко преди да бъде съобщена новината за освобождаването на заложниците, тътен и звук, наподобяващ на стрелба с автоматично оръжие се чу от синагогата. Полицейският началник на Коливил Майкъл Милър потвърди, че членове на екипа на ФБР по спасяване на заложници са атакували сградата след освобождаването на първия заложник. Заподозреният за заложническата криза е мъртъв, допълни Милър.

Източник: Darik
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега