Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Запазва се безплатното пътуване на пенсионираните железничари и работещите в БДЖ

Запазва се безплатното пътуване на пенсионираните железничари и работещите в БДЖ

Министър Московски разпореди да бъдат възстановени и спиранията на бързи влакове в определени гари, за да имат хората от тези населени места възможност да ползват железопътен транспорт.

Министърът на транспорта, информационните технологии Ивайло Московски съдейства за запазването на картите за безплатно пътуване на всички пенсионери, които са работили в системата на железниците. По време на преговорите, които се водеха от зам.-министър Камен Кичев, бе постигнато споразумение между синдикатите и ръководствата на „Холдинг БДЖ” ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”. С него се запазва и безплатното пътуване за работещите в системата на БДЖ и НКЖИ.  

„До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи“, каза министър Московски. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да, разполагат и с билет с нулева стойност, издаден от билетна каса или във влак. За пътуване без билет с нулева стойност ще се налага глоба съгласно Тарифата за превоз на пътници.   

Запазват се и преференциите за работниците. През първите четири месеца на 2013 г. служителите на БДЖ и НКЖИ ще ползват поименни карти, като преди всяко пътуване са длъжни да се снабдят с билет с нулева стойност от касите или от влака, с който пътуват. При пътуване само с карта служителите ще бъдат глобявани. До края на април от ръководството на БДЖ „Пътнически превози“ поеха ангажимент да не променят цените за картите на служителите на БДЖ „Товарни превози“ и НКЖИ.  

След набиране на достатъчна информация за действието на новата система, ще се направи допълнителен анализ на реалните пътувания, като до 15 април 2013 г. синдикатите и ръководството на БДЖ трябва да се договорят за начина и обема на безплатните пътувания на железничарите и тези на преференциални цени.    

Представителите на синдикалните организации се задължават, че няма да предприемат протестни действия за безплатните пътувания в тези срокове, ако БДЖ и НКЖИ изпълнят поетите ангажименти.  

Министър Московски разпореди да бъдат възстановени и спиранията на бързи влакове в определени гари, за да имат хората от тези населени места възможност да ползват железопътен транспорт. Разписанията вече са променени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега