Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна аварийно изкърпване на пътя между селата Вълчин и Лозарево, както и в част от Ришкия проход

Започна аварийно изкърпване на пътя между селата Вълчин и Лозарево, както и в част от Ришкия проход

В момента се изработват техническите проекти за основния ремонт на пътя.

Започна аварийно изкърпване на второкласния път II-73 в района на сунгурларските села Вълчин и Лозарево, в област Бургас, и в част от Ришкия проход. Ще се изкърпят най-компрометираните и деформирани участъци, за да се осигури безопасността на движение. Дейностите се изпълняват без да се спира движението, което ще се осъществява в едната лента. Необходимо е водачите да шофират внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. При добро и сухо време се предвижда ремонтните дейности да приключат до две седмици.


Снимка: АПИ

Второкласният път е с интензивен трафик и програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда основен ремонт на 90 км. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите около 43 км са в област Шумен. Целта е трайно подобряване на експлоатационното състояние на отсечката, носимоспособността на пътната конструкция и отводняването. В момента се изработват техническите проекти за основния ремонт на пътя. Изработването на проектната документация преминава през три междинни етапа, като до момента е завършен първия междинен етап. След изработването му ще бъде проведена екологична процедура и тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор. Прогнозният срок за започване на основния ремонт на трасето е 2025 г.

За осигуряване безопасността на движение по второкласния път до реализацията на основния ремонт Областно пътно управление – Бургас ще продължи да поддържа отсечката чрез текущи дейности.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега